Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2021, 9:30
Čas čítania 15:23
Katarína Danková

Manželov slovenských influeceriek sme sa pýtali, či im nevadia odhalené fotky ich partneriek. Toto nám povedali

Manželov slovenských influeceriek sme sa pýtali, či im nevadia odhalené fotky ich partneriek. Toto nám povedali
Zdroj: unsplash.com/PatrickPierre
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Adam Suchánek alias @adamrustman je okrem manžela foodblogerky Kristíny @thetolerantcook aj profesionálny fotograf a jej Insta Husband. V ich prípade to však funguje aj opačne. Čo je vlastne pojem IG manžel, čo všetko zahŕňa a ako vznikajú dokonalé fotky?

„Fotenie a tvorenie contentu je každodenná rutina. Je to presne to isté, ako keď si dá niekto každý deň ráno strečing alebo čaj o piatej.“ - Peter

„Hádame sa pravidelne pri každom fotení.“ - Roland

„Myslím, že to dosť ľudí aj baví, u mňa vidia všetko vyšperkované a potom u Kristínky zistia, aké to bolo naozaj.“ - Adam

Aj takto vyzerajú odpovede partnerov slovenských influenceriek, ktorých sme sa pýtali na rôzne otázky ohľadom ich profesionálnej, ale i súkromnej spolupráce a fungovania na Instagrame. Niektoré odpovede nás prekvapili, iné sme tak trochu očakávali.

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo znamená pojem instagramový manžel
  • Kto a vďaka čomu tento trend preslávil
  • V čom spočíva práca insta manžela
  • Či a ako to funguje na Slovensku
  • Či si influenceri dokážu ustrážiť hranicu súkromie/práca
  • Prečo je viac instagram husbands
  • Či je toto nové povolanie práca snov alebo niekedy poriadna otrava

Instagram, ako už všetci iste vieme, je ako galéria tých najlepších, najkrajších, najpamätnejších fotografií nášho života. Pre niekoho záľuba, možnosť spoznať nových ľudí, pre iného spôsob sebaprezentácie a pre iného zas práca. Táto sociálna sieť ponúka možnosti, o akých sa nám pred pár rokmi ani nesnívalo. 

Aj vďaka tomu vznikli alebo sa ľuďom priblížili zahraničné pojmy ako hashtag, highlights, tag, swipe up a podobne. Okrem týchto termínov sa zrodili aj nové povolania. Od toho najznámejšieho influencera cez instagram manažéra až po instagramového manžela

Odporúčané
Móda budúcnosti: Čo budeme nosiť a ako to bude vyzerať na Slovensku? Móda budúcnosti: Čo budeme nosiť a ako to bude vyzerať na Slovensku? 30. januára 2021, 9:30

Instagramoví zanietenci to určite poznajú. V definícii tohto označenia sa nájde asi väčšina z nás. Ide o všeobecné označenie pre fotografa človeka, ktorý Instagramom a pridávaním fotiek naň doslova žije. Je pritom úplne jedno, v akom vzťahu sú. Kamarát, frajer, snúbenec či manžel... Aby sme boli gender korektní, funguje to aj u opačného pohlavia s označením instagramová manželka.

Pred pár rokmi sa internetom šírilo virálne video zachytávajúce nie úplne šťastných partnerov fotiacich svoje drahé polovičky. Jeho autorom je Jeff Houghton, ktorý je okrem manžela aj instagramový manžel svojej manželky.

Video poňal tragikomickým spôsobom a ukazuje v ňom každodenné problémy „nadšených manželov“, ako sa vysporiadať s dokonalým uhlom či správnou vzdialenosťou záberu alebo superschopnosťou zjesť jedlo a vypiť kávu, kým sú teplé. 

Avšak nielen vo fotení spočíva tajomstvo úspechu instagramových manželov. Je to nepochybne tá najviditeľnejšia časť, no zapálený insta manžel (či manželka) je zahrnutý do biznisu a riadi jeho kroky podobne ako sivá eminencia, aj keď nie tak úplne.

Veľakrát sa totiž partneri objavujú na samotných fotkách a aj vďaka svojej drahej polovičke dokážu vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Niektorí si dokonca založili vlastnú stránku a rozbehli svoj biznis. Najdôležitejšia zložka je ale tá emocionálna. Pomoc, rada, podpora a dôvera sú základom každého pevného zoskupenia instagramových manželov.

Je však dôležité rozlišovať amatérskych fotografov (ktorí to robia viac-menej z donútenia) a profesionálov (ktorí sa vo fotografii neustále zdokonaľujú a ktorým každodenné fotenie prináša radosť). To, že sa vďaka majstrom vo svojom foto-odbore pozdvihla úroveň prezentácie a fotiek uverejňovaných na tejto sieti, je nespochybniteľné.

Ak je insta husband/wife profesionálny fotograf, pomáha tak svojej polovičke profesne rásť a stará sa nielen o to, aby pre svojich followerov vyzerala vždy perfektne. Pýtali sme sa preto tých najpovolanejších, ako Instagram ovplyvnil ich a ich polovičky.

 @sweetladylollipop a jej IG manžel @p.bohovsky

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ivanka Antal (Petrušová) (@sweetladylollipop)

Peter, čo všetko zahŕňa tvoja pozícia „instagramový manžel“?

Zahŕňa to dlhé čakania, kým sa všetko pripraví na fotenie, vrátane manželky. Ivana je nielen moja manželka, ale aj najlepší priateľ a prvá osoba, za ktorou idem pre radu. Myslím, že je to aj v opačnom prípade. Okrem klasických manželských povinností spolu tvoríme aj content a vymýšľame, ako sa posúvať ďalej. Keďže aj ja pracujem v marketingu, je to taká win-win „spolupráca”.

Koľko v priemere trvá nafotenie jednej dokonalej foto na IG? 

Záleží to od okolností. Väčšinou si vyberáme miesta, ktoré poznáme, čiže už pred fotením zhruba vieme, aký chceme výsledok. S Ivanou tvoríme pár už viac ako 7 rokov a začali sme fotiť už v prvých mesiacoch nášho vzťahu. Môžem povedať, že sme dobre zohratá dvojica, čiže niektoré fotenia vieme urobiť behom 5 minút.

Samozrejme, záleží, či sa fotia spolupráce, ktoré obsahujú produkty a fotí sa to v interéri… Tu si robíme dôkladnú prípravu, aby všetko vyzeralo tip-top. To nám trvá niekedy aj hodinu. Čo sa týka lifetime fotiek v exteréri, kde fotíme väčšinou outfity, tam je to raz-dva.

Hranica práca/súkromie. Dokážeš partnerke povedať stačí, ak to preháňa? Alebo si typ partnera, ktorý fotí až mu sily stačia?

Viem, čo Ivanina práca obnáša a keďže sa snaží držať si štandard a nepoľavovať, som nastavený jej pomôcť aj o polnoci. Ivana je workoholik, ktorý na sebe neskutočne pracuje a ja ju v tom podporujem. Sme mladí ľudia plní sily a chceme to využiť naplno.

Musím sa priznať, že som pohodlný typ, ale Ivana ma stále drží v pohybe, za čo som jej nesmierne vďačný. Samozrejme, sú situácie alebo dni, kedy poviem, že dnes nie, alebo už by stačilo. Mali sme obdobie 4-5 mesiacov, kedy sme denne fotili 3-4 kampane. Bolo toho dosť, ale zvykol som si.

Má partnerka tendenciu fotiť všetko, čo jete, kam idete, robíte atď? 

Určite nie. Myslím, že to robí decentne, aby to nezasahovalo do nášho súkromia. Samozrejme, instastories postuje často, ale ja to vôbec neregistrujem. Buď to robí potajomky, alebo som si na to za ten čas zvykol (asi to druhé). Fotenie a tvorenie contentu je naša každodenná „rutina”. Je to presne to isté, ako keď si dá niekto každý deň ráno strečing alebo čaj o piatej.

Vizuál, ktorý vidia ľudia, je sčasti aj moja práca, čo ma napĺňa satisfakciou.

Pohádali ste sa už kvôli tomu niekedy?Nespomínam si, že by vznikla nejaká hádka ohľadom fotenia.

Ako sa vysporadúvaš s pocitom, že celá pozornosť je poväčšine na tvojej partnerke?

Užívam si to. Vizuál, ktorý vidia ľudia, je sčasti aj moja práca, čo ma napĺňa satisfakciou.

Ak si spolupráca vyžaduje trochu odhalenejšie fotky, si s tým okej?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 94370 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či manželom nevadia odhalenejšie fotky ich partneriek
  • Prečo by si to väčšina so svojou polovičkou nevymenila
  • Kto sa zvykne kvôli dokonalej fotke pohádať
  • Čo všetko predchádza dokonalému príspevku v instagramovom feede
  • Prečo sa IG manželia (ne)stotožňujú s ostatnými trpiacimi manželmi z virálneho videa
  • Čo sa partneri dokážu od seba navzájom naučiť
  • Ako niekedy vyzerá backstage z fotenia
Domov
Zdieľať
Diskusia