Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2021, 8:30
Čas čítania 1:23
Dominik Vetrák

Trailer pre Resident Evil Village sľubuje najlepší diel od čias Resident Evil 4. Pôjde o gotický horor s vlkolakmi a upírmi

TECH RESIDENT EVIL: VILLAGE
Uložiť Uložené

Na PS5 si môžeš vyskúšať aj krátke demo.

Capcom nás potešil novým trailerom a gameplay zábermi z očakávaného Resident Evil Village. Ide o ôsmy diel v hlavnej sérii (VIIlage), ktorý bude pokračovať v príbehu sedmičky s podnázvom Biohazard. Hlavnou postavou teda bude opäť fanúšikmi nie príliš milovaný Ethan Winters. Teší nás však, že si hra zachová pohľad z prvej osoby.

Stále je tu teda šanca, že sa dočkáme verzie pre virtuálnu realitu. Kto hral Resident Evil 7 na PSVR, ten vie, že šlo o nezabudnuteľný hororový zážitok. Okrem Ethana sa dočkáme aj iných legendárnych postáv zo série. Potvrdený je napríklad Chris Redfield. Najzaujímavejšie na celej hre sú však jej prostredie a záporáci.

Odporúčané
Returnal je najnovšia exkluzivita pre PS5. Má lepšie efekty ako God of War a akciu, aká nemá obdobu Returnal je najnovšia exkluzivita pre PS5. Má lepšie efekty ako God of War a akciu, aká nemá obdobu 21. januára 2021, 18:32

Village sa bude odohrávať v nehostinnom gotickom prostredí s čarodejnicami, príšerami, vlkolakmi a podobne. Rozhodne sa dočkáme lepšieho a pestrejšieho dizajnu nepriateľov ako v sedmičke, no a celý internet nevie prestať hovoriť o upírke menom Lady Dimitrescu. 

Má asi 3 metre, je nesmierne pohľadná a pravdepodobne nás v hre neraz zabije. Rozsah jej schopností načrtlo už krátke demo hry, ktoré si môžeš vyskúšať na PS5 už teraz. Veľmi sa však tešíme aj na iných nepriateľov, obzvlášť na to, ako využijú potenciál vlkolakov. 

Chýba autor/zdroj fotografie!

Resident Evil Village bude chladnokrvným hororom so sexy upírkami, vlkolakmi a gotickým hradom

Hra vyzerá z hľadiska grafiky úchvatne. Modely predmetov dodávajú gotickej atmosfére ten správny šmrnc, postavy majú skvelý dizajn a nesmierne sa nám páčia aj chladné farby dediny a veľkého hradu.

Hra mala pôvodne vyjsť len na next-gen konzoly, pretože je graficky veľmi náročná. Capcomu sa ale podarilo spojazdniť ju aj na starých konzolách. Budeme teda dúfať, že to nedopadne ako s Cyberpunkom, inak si to Capcom na internete poriadne odnesie. 

Titul bude mixom Resident Evil 4 a 7. Prostredím, nepriateľmi a aj inventárom. Vracia sa totiž legendárny inventár zo štvorky, v ktorom sme všetci asi strávili viac času, než je zdravé.

Rozkladanie predmetov v štýle tetris, aby sa nám do obmedzeného inventára dostalo čo najviac zbraní a granátov je prekvapivo zábavnou činnosťou v akomkoľvek diele série. Samozrejmosťou je aj množstvo hádaniek a logických úloh, ktoré hráč musí prekonať, aby pokračoval v príbehu alebo otvoril ďalšie lokácie. 

Resident Evil Village vyzerá famózne.
Vydania sa dočkáme už 7. mája na PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 a PS5 

Domov
Zdieľať
Diskusia