Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2021, 12:28
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Matovič sa nám vyhrážal pádom vlády, ak nesplníme to, čo napísal na Facebooku, tvrdí poslanec zo SaS

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Poslanec Národnej rady Peter Cmorej zo strany Sloboda a Solidarita tvrdí, že zákony menia podľa toho, čo si Igor Matovič zmyslí na sociálnej sieti.

„Matovič sa nám vyhrážal pádom vlády, ak nesplníme to, čo napísal na facebooku. Buď bude pokuta pre zdravotnícke zariadenia alebo nebude vláda, mali sme si vybrať,“ vyhlásil na sociálnej sieti poslanec Národnej rady Peter Cmorej zo strany Sloboda a Solidarita.

Narážal na minulotýždňové prijatie zákona o 10-tisícovej pokute pre každé nemocničné zariadenie, ktoré spraví chybu pri očkovaní. Matovičov návrh zákona prešiel aj napriek tomu, že poslanci SaS upozorňovali na jeho úskalia, ktoré môžu spôsobiť ešte väčšie plytvanie vakcínami a častejšie očkovanie mimo poradia. 

„Podmienky na skrátené konanie neboli splnené ani len omylom. Nesúhlas vyjadrili v rozprave poslanci z každej koaličnej strany. Ale nie, premiér to oznámil na facebooku, a tak si to tam minister zdravotníctva odsedel ako kôpka nešťastia. A OĽAŇÁCI pre istou ani neprišli na zdravotnícky výbor, aby im to odtiaľ Janka nemohla vyhodiť ešte na výbore,“ dodal Cmorej.

Odporúčané
PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? 17. januára 2021, 19:57

Poslanec za SaS pripomína aj skutočnosť, že v tomto prípade mohol pochybiť aj Štefan Holý zo Sme Rodina. 

„Ozaj, neviete niekto, ako sa má Štefan Holý? Lebo on má ako vicepremiér pre legislatívu na starosť čistotu legislatívneho procesu. Vlastne on to oficiálne predkladal, tak pardón, nič som sa nepýtal,“ dodáva sarkasticky.

„Takže pred najhlúpejším pádom vlády v dejinách, v núdzovom stave, na vrchole pandémie, sme si vybrali vládu a hlúpy zákon na najabsurdnejšej schôdzi, akú si len dokážete predstaviť,“ zhrnul Cmorej. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia