Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2020, 17:50
Čas čítania 1:03
Adam Novosad

Zmutovaný koronavírus z Británie prvýkrát potvrdili u pacientov v Nemecku aj Francúzsku

NEWS EURÓPA FRANCÚZSKO SLOVENSKO VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Nový vírus s oveľa vyšším reprodukčným číslom nevieme zastaviť lockdownom ani plošným testovaním.

Zmutovaný koronavírus, ktorý zrejme vznikol pred niekoľkými mesiacmi vo Veľkej Británii, sa v posledných dňoch pomaly šíri naprieč Európou. Aj keď tento nový variant začal v regiónoch Spojeného kráľovstva vyčíňať už na jeseň, reprodukčné číslo v európskych krajinách zatiaľ nenasvedčuje, že sa stal dominantným v kontinentálnej Európe, informuje BBC.

Situácia je však vážna. Od minulého týždňa vieme, že zmutovaný koronavírus identifikovali u prvých pacientov v Taliansku, Dánsku, Belgicku, Holandsku či na Islande. Týchto pacientov dokázali miestne úrady izolovať a snažia sa dohľadať kontakty, s ktorými sa medzitým stretli, ale tým, že sa vírus šíri o 71 percent rýchlejšie, výrazne sťažuje hygienikom prácu.

Odporúčané
Epidemiológ: Ak sa zmutovaný koronavírus začne rýchlo šíriť po Slovensku, tak je to game over. Nepomôže lockdown ani testovanie Epidemiológ: Ak sa zmutovaný koronavírus začne rýchlo šíriť po Slovensku, tak je to game over. Nepomôže lockdown ani testovanie 26. decembra 2020, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia