Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2020, 8:20
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Krajčí potvrdil rokovanie o tvrdom lockdowne, Sulík opäť nakupuje milióny antigénových testov

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Rokovanie vlády bude prebiehať minimálne niekoľko hodín. Riešiť sa bude tvrdý „lockdown“ krajiny pred Vianocami, ale aj lyžiarske strediská a semafor.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí na tlačovke zdôraznil, že situácia na Slovensku je vážna a potvrdil, že vláda dnes bude rokovať o „lockdowne“ počas Vianoc. „Vám to niekto z krízového štábu rozpráva,“ zasmial sa a odišiel z tlačovky po konkrétnych otázkach novinárov.

Už včera médiá publikovali viacero možných alternatív, kedy by sa mohli opatrenia sprísniť. Aj minister vnútra Roman Mikulec potvrdil, že ústredný krízový štáb vláde navrhol lockdown od 21. decembra. 

Odporúčané
Lockdown sa pravdepodobne začne 21. decembra. Otvorené by mali zostať len nevyhnutné prevádzky Lockdown sa pravdepodobne začne 21. decembra. Otvorené by mali zostať len nevyhnutné prevádzky 8. decembra 2020, 20:54

Šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí uviedol, že ho najviac znepokojuje situácia v nemociciach, kde budú pacienti ešte pribúdať. Už pred pár dňami sme prekročili hranicu 2000 hospitalizovaných pacientov s koronavírusom. Viac ako 130 ľudí je na JIS a viac ako 130 ľudí potrebuje pľúcnu ventiláciu. 

Minister hospodárstva Richard Sulík potvrdil, že jeho rezort nakupuje ďalšiu várku antigénových testov, prvé by mali prísť už 7. januára. Pôvodný plán nákupu 16 miliónov testov zrušili. Richard Sulík povedal, že presné zadanie dostal až po 18. dňoch od pôvodného vyhlásenia, že ich má ministerstvo hospodárstva zaobstarať. 

Vyhlásil, že o uzavretí krajiny sa ešte len bude rokovať a vláda nie je viazaná prijať návrh ústredného krízového štábu. 

Sulík taktiež vysvetlil, že si vie predstaviť skôr lockdown cielený na konkrétne oblasti v krajine, kde je situácia najhoršia. Kritizoval tiež, že vláda nezrušila vlaky zadarmo, čo by mohlo pomôcť pri znížení mobility a rovnako sa mu nepáči návrh zatvorenia terás reštaurácií.

Domov
Zdieľať
Diskusia