Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2020, 16:31
Čas čítania 10:04
Viktor Kniš

ZÁZNAM: Jaroslava Haščáka z Penty zadržali a obvinili z korupcie a prania špinavých peňazí. Tvrdí, že nevie, čo sa stalo

NEWS PENTA
Uložiť Uložené

Denník N informuje o zásahu veľkého počtu policajtov v DigitalParku, kde sídli aj finančná skupina Penta.

– V sídle finančnej skupiny Penta dnes zasahovala NAKA
– Jaroslava Haščáka z Penty zadržali a obvinili z korupcie a prania špinavých peňazí. Zatiaľ sa nerozhodlo o jeho vzatí do väzby
– Dôvodom zadržania Jaroslava Haščáka je kauza Gorila, v ktorej figuruje aj Robert Fico

Sledovanie diania v súvislosti s akciou NAKA v sídle finančnej skupiny Penta sme ukončili. O vývoji budeme naďalej informovať na stránke. Jaroslav Haščák bude v utorok večer čakať, či ho vyšetrovateľ vezme do väzby. Následne by do 48 hodín musel Špecializovaný trestný súd rozhodnúť, či väzbu potvrdí, alebo bude Jaroslava Haščáka obvineného z korupcie a prania špinavých peňazí stíhať na slobode. Odvolácím súdom pre ŠTS je Najvyšší súd. 

20:51 „Dal by som si obyčajnú kolu..,“ zneli slová na nahrávke Gorily hlasom, ktorý sa veľmi nápadne podobá šéfovi Smeru Robertovi Ficovi. Dnes opozičný poslanec nikdy priamo neodpovedal na otázku, či sa zúčastnil tajných stretnutí s Jaroslavom Haščákom. Už roky opakuje, že ide o kauzu vlády Mikuláša Dzurindu. 

Odporúčané
Boli sme sa pozrieť v ultramodernej Nemocnici Bory. Projekt kontroverznej Penty skolaudovali uprostred krízy zdravotníctva Boli sme sa pozrieť v ultramodernej Nemocnici Bory. Projekt kontroverznej Penty skolaudovali uprostred krízy zdravotníctva 25. novembra 2022, 19:35

Podstata tohto výroku nie je dôležitá – hovorí len o tom, že Robert Fico nemal rád kávu, a tak si zabezpečoval prísun kofeínu iným spôsobom. Presne tak vysvetľuje svoj vzťah ku Coca-Cole aj on sám. V skutočnosti však ide o formulku, ktorá zľudovela natoľko, že kolový nápoj a kauza Gorila vytvárajú v hlavách ľudí asociáciu. Nie je dôležité, že hlas podobný Robertovi Ficovi si na údajnej nahrávke pýta od Jaroslava Haščáka „obyčajnú Colu,“ ale to, čo sa deje po tom. 

Súčasný predseda Smeru, ktorý odstúpil z postu premiéra pár dní po zavraždení novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, na nahrávke vraj priznáva, kto sú utajení mecenáši Smeru.

Zároveň sa rozprávajú o zobchodovaní postu ministra zdravotníctva. Z konverzácií vyplýva, že finančná skupina má o kreslo záujem, keďže veľká časť jej podnikania sa zameriava práve na nemocnice a lekárne. Spomína sa meno zosnulého šéfa parlamentu Pavla Pašku: . „Fico hovorí, že Haščák môže s Paškom dlhodobo počítať. Z krátkodobého hľadiska ale Paška neurobí nič, čo by mu zväzovalo ruky,“ píše sa v spise Gorila z roku 2012.

Robert Fico označil včera celú kauzu za divadlo: „Divadlo preto, lebo namiesto toho, aby sme Slovensku povedali, čo sa dialo v rokoch 2002 až 2006 počas Dzurindovej vlády sa snažíte riešiť môj pitný režim, či som niekde pil kolu alebo nie,“ povedal bývlaý premiér.

Peter Pellegrini a Robert Fico.
Peter Pellegrini a Robert Fico. Zdroj: TASR/Martin Baumann

20:45 – Šéf Sveta zdravia a ProCare, ktoré vlastní Penta, hovorí, že neboli súčasťou zásahu. „Keďže sa netýkajú našej spoločnosti, nemám dôvod sa k nim vyjadrovať,“ povedal podľa Denníka N k aktuálnym udalostiam Vladimír Dvorový. V sídle Penty sídli aj sieť nemocníc a polikliník. Dodal, že naďalej bude viesť sieť spoločností a nemá v pláne prehodnotiť svoje pôsobenie na poste riaditeľa. 

Odporúčané
Jeden z najbohatších Slovákov skončil v putách. Sláva a pád Jaroslava Haščáka Jeden z najbohatších Slovákov skončil v putách. Sláva a pád Jaroslava Haščáka 1. decembra 2020, 21:29

20:35 – Súčasný predseda mimoparlamentnej strany Spolu Juraj Hipš reaguje na Haščáka aj v súvislosti s dnešným rokovaním ústredného krízového štábu, ktorý rozhodol, že školy otvoria až po novom roku. „Zatvoriť Hasčáka a otvoriť školy. Takto mal dopadnúť dnešný deň,“ uviedol Hipš na sociálnej sieti. 

20:24 – Jaroslav Haščák je stále v sídle Penty v DigitalParku, kde vykonávajú prehliadku priestorov a zaisťujú dôkazy. 

20:15 – Jeden zo zamestnancov Penty pre Refresher povedal, že keď prišli maskovaní kukláči do budovy DigitalParku, najprv všetkých vyviedli von a následne sa museli postaviť ku stene a čakať. 

19:59 – Jaroslav Haščák dnes počas eskortovania v prítomnosti polície nemal putá, narozdiel od iných zadržaných vrátane bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara alebo špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Dôvodom je, že je na je na rozhodnutí polície, či pri zásahu putá použije. Nie je vylúčené, že mu ich nasadia v prípade, že by vyšetrovateľ žiadal vzatie do väzby. 

19:45 – Bývalý politik a exšéf strany Spolu Miroslav Beblavý konštatuje, že tento zása prišiel v čase, keď nemá Slovensko policajného prezidenta ani generálneho prokurátora. „Až si človek hovorí, či by v NR SR nemali s voľbou ešte počkať,“ zamyslel sa Beblavý.

19:33 Čo je Gorila? Zverejnené prepisy odpočúvania bytu na Vazovovej ulici známe pod názvom Gorila hovoria o rozsiahlych podzreniach z korupcie. V rokoch 2005 a 2006 nahrávala Slovenská informačná služba stretnutia Jaroslava Haščáka z Penty, ktorý sa tu vraj stretával s politikmi a významnými osobami, a hovorili o obchodoch, do ktorých boli zapletené aj politické strany.


Súd však prikázal nahrávky vymazať kvôli byrokratickým nezrovnalostiam. To sa pravdepodobne nestalo a jedna kópia sa dostala ku Kočnerovi. Keďže ide o kompromitujúci materiál, Haščák bol údajne ochotný zaplatiť za kópiu milión eur. Do dnešného dňa nie je jasné, koľko kópií Marian Kočner urobil, jednu z nich však našla polícia aj počas prehliadky jeho domu pred niekoľkými mesiacmi. Znalci už potvrdili, že hlasy na nej sú autentické.

Kauza Gorila
Zdroj: TASR/Martin Baumann

19:27Aj o tomto čase ešte stále polícia vykonáva prehliadku priestorov na 6. a 7. poschodí v DigitalParku, kde sedí vedenie finančnej skupiny Penta. Prítomný je aj Jaroslav Haščák. Keď polícia zaistí všetky dôkazy, dozvieme sa, či ho vezmú do väzby. 

Odporúčané
Penta spúšťa predaj poslednej rezidenčnej veže v Sky Parku. Výstavba začne na jar Penta spúšťa predaj poslednej rezidenčnej veže v Sky Parku. Výstavba začne na jar 19. novembra 2020, 15:43

19:17 – Strana OĽaNO si policajný zásah osvojila ako svoj úspech. „Vláda Igora Matoviča rozviazala polícii ruky a tá sa tak konečne nemusí báť zasiahnuť aj na najvyšších miestach, ktoré boli za vlád Fica a Pellegriniho nedotknuteľné,“ uviedla najsilnejšia vládna strana na sociálnej sieti. 

Upozorňuje tiež na chystanú voľbu generálneho prokurátora. „V týchto dňoch sa takisto naplno ukazuje význam funkcie, akou je generálny prokurátor. Preto bude nesmierne dôležité, aby bol vybraný človek, ktorý sa nebude báť klepnúť mafii po prstoch,“ dodáva OĽaNO na Facebooku. 

19:12Na zadržanie Haščáka reagovala aj strana Sloboda a Solidarita, ktorá spomína aj Roberta Fica. 

„Jaroslav Haščák je symbolom korupcie a bielych golierov, ktoré mali na Slovensku vplyv za dvanásť rokov vlády Smeru. Až rozviazane ruky polície dokázali to, čo sa pred pár rokmi zdalo nemožné. Jaroslav Haščák sa pohŕdavo usmieval do televízie a povýšenecky dokazoval, ako mu nikto nič nemôže.
 
Jeho naivita a evidentne aj trestná činnosť ho však dobehli. Na rade je tak opäť raz Robert Fico, na ktorého možno ukáže aj sám Haščák, keď si pospomína, ako spolu pili kolu,“ uviedla strana SaS na sociálnej sieti. 

19:01 – V kancerlárii Jaroslava Haščáka sa stále svieti a je vidieť, že sa v nej pohybujú policajti, informovala TV Markíza. 

18:58 – Europoslanec Michal Hojsík za Progresívne Slovensko si spomenul na momenty, keď sa zúčastňoval protestov v súvislosti s kauzou Gorila. 

„Je to už dávno, keď som pri prvých protestoch Gorila mrzol na námestiach s tisíckami ďalších. Konečne to vyzerá, že orgány čínné v trestnom konaní majú voľné ruky.

Vypnúť reklamu
 
Viac ako na obrázky kukláčov, čakám na dôkazy, ktoré obstoja pred súdom a nezasahovanie politikov,“ napísal na Facebooku.

18:55 – Penta považuje policajný zásah vo svojich priestoroch a obvinenie Jaroslava Haščáka za „neopodstatnené a neprimerané“. 

Celé znenie stanoviska spolčnosti Penta: 

„Policajný zásah v priestoroch našej firmy, ako aj vznesenie obvinenia voči spolumajiteľovi Penty J. Haščákovi považujeme za neopodstatnené a neprimerané.

Jaroslav Haščák sa dnes zúčastnil plánovaného výsluchu, ktorý sa mal týkať vyšetrovania približne päť rokov starého podozrenia z trestnej činnosti z údajného nelegálneho obchodovania s nahrávkami z kauzy Gorila.

Po skončení tohto výsluchu bolo J. Haščákovi vznesené obvinenie. V tejto záležitosti, ako aj počas viac ako 8 rokov trvajúceho vyšetrovania kauzy Gorila poskytoval Jaroslav Haščák vždy plnú súčinnosť. Zásadne odmieta akékoľvek nelegálne konanie v súvislosti s aktivitami bývalého príslušníka SIS Ľubomíra Arpáša. Podnikne všetky právne kroky na svoju ochranu. Dnešný zásah ozbrojených príslušníkov polície v priestoroch skupiny Penta považujeme za neprimeranú a neopodstatnenú demonštráciu sily.“

Jaroslav Haščák
Zdroj: TASR - Martin Baumann

18:47 – Aj v týchto chvíľach polícia vykonáva prehliadku priestorov Penty v Petržalke. Prítomný je aj Jaroslav Haščák. 

18:40Zatiaľ sa stále čaká, či bude Jaroslav Haščák stíhaný väzobne. Záleží na tom, či to navrhne vyšetrovateľ. O väzbe šéfa Penty bude najpr rozhodovať Špecializovaný trestný súd. Následne sa môžu prokurátor aj Jaroslav Haščák odvolať na Najvyšší súd. 

18:36 – Na zásah NAKA reagoval aj bývalý šéf tímu Gorila Marek Gajdoš. „Konečne sa vo veci koná tak ako by sa podľa zákona malo. Vidno, že už je aj politická vôľa niečo vyšetrovať. Budem držať kolegom palce, aby sa im to podarilo preukázať zákonným spôsobom. Som presvedčený, že trestné stíhania, ktoré sa pod mojim vedením začali, boli dôvodné a ostatné nechám na kolegov,“ povedal Gajdoš pre Denník N.

18:33 – Podľa europoslanca Michala Šimečku májú orgány činné v trestnom konaní konečne voľné ruky. „Viete, že k tejto vláde som za mnohé kritický. Jedno jej však treba jasne uznať - orgány činné v trestnom konaní majú konečne voľné ruky konať. To, čo vidíme na Slovensku v posledných týždňoch je unikátne aj na európske pomery,“ reagoval na sociálnej sieti. 

18:30 – Lucia Ďuriš Nicholsonová sa vyjadrila len v krátkosti. „Prekvapenie? NIE,“ napísala na Facebooku.

18:25 – Ďalší z partnerov finančnej skupiny Penta Eduard Maták sa nechce vyjadrovať. Pre Aktuality povedal, že vec momentálne riešia s právnikmi. 

Jaroslav Haščák
Zdroj: TASR – Jakub Kotian

18:21 – Ján Beňčík zo strany Za ľudí vyhlásil, že Pellegriniho „Padni komu padni“ sa. za bývalej vlády nedialo. „Zásah v sídle Penty a zadržanie oligarchu Jaroslava Haščáka dokazuje, že polícia a prokuratúra majú rozviazané ruky a v duchu mantry obľúbeného politika, ktorý si stále mýli názov svojej novej strany s názvom tej predchádzajúcej, v praxi napĺňajú to jeho "Padni, komu padni." Za predchádzajúcej vlády to akosi nešlo."

18:18 – Na zadržanie Jaroslava Haščáka reagoval aj minister práce z hnutia Sme Rodina Milan Krajniak: „Štát je vždy silnejší než akokoľvek silný oligarcha, mafián alebo finančná skupina. Ak chce,“ vyhlásil.  

18:11 – Minister vnútra vylúčil, že by v prípade zadržania finančníka Penty Haščáka išlo o politickú objednávku. Robert Fico týmito slovami opakovane obhajoval zadržaných, na čo teraz Roman Mikulec zareagoval, že ide o „tliachaniny“. „Pán Fico už by mal prestať tvrdiť tieto záležitosti, je trápny. Ja by som mu na rovinu povedal, čo bola politická objednávka. Moje zadržanie v roku 2013, kde boli podhodené dôkazy. Pán Fico má len tliachaniny.“ 

18:09 – Na zadržanie Jaroslava Haščáka v súvislosti s kauzou Gorila reagoval aj podpredseda parlamentu a člen strany Za ľudí Juraj Šeliga: „možno sa konečne dozvieme ako to bolo s tým pitím coca-coly...,“ povedal Šeliga, čím priamo odkazoval na slová hlasu podobnému Robertovi Ficovi. 

Robert Fico a Jaroslav Haščák sa podľa prepisov aj zvukovej nahrávky, ktorej autenticita zatiaľ nebola potvrdená, údajne bavili o politike aj o zdravotníctve. Do bytu vraj chodil aj František Határ, Ficov asistent, ktorého médiá označujú za „predĺženú ruku“ predsedu strany. Határ mal žiadať Jaroslava Haščáka o peniaze pre zamestnancov Smeru. Határ je už po smrti.

Odporúčané
„Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? „Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? 16. októbra 2019, 16:19

18:07 – Riaditeľ poisťovne Dôvera, ktorá patrí pod finančnú skupinu Penta tvrdí, že nemá žiadne oficiálne informácie o zásahu polície v budove, kde sídli aj samotná poisťovňa. „Neboli sme pri zásahu polície. Z medializovaných informácií vyplýva, že zásah sa netýka činnosti zdravotnej poisťovne Dôvera,“ reagoval hovorca pre Denník N.

18:05K zadržaniu Jaroslava Haščáka sa vyjadril aj minister vnútra Roman Mikulec: „Nemám. viac detailov, aj keby som ich mal, nemal by som ich ako zreprodukovať. Bol som na ústrednom krízovom štábe,“ povedal Roman Mikulec s tým, že nevie ani to, s akou kauzou, resp. akciou súvisí zadržanie oligarchu. 

18:00 – Viacero médií už zachytila pri opakovanom eskortovaní Jaroslava Haščáka v obľúčení policajtov. Kým napríklad policajného prezidenta Tibora Gašpara alebo bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčia eskortovali v putách, Jaroslav Haščák má voľné ruky. 

17:53 – Jaroslava Haščáka síce pôvodne eskortovali na výsluch, neskôr sa však do Digital Parku v sprievode kukláčov vrátil. Pravdepodobne preto, aby bol prítomný na prehliadke priestorov. 

17:44 – Jaroslav Haščák krátko po zadržaní povedal, že nevie, čo sa stalo a nevie, z čoho je obvinený. Jeho reakciu zachytila redakcia portálu Aktuality

17:42Dôvodom zadržania Jaroslava Haščáka je kauza Gorila, resp. spôsobu, akým sa k nahrávke dostal. Konkrétne ho obvinili z toho, že mu mal bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS Ľubomír Arpáš odovzdať nahrávku z bytu na Vazovovej ulici za sumu necelých 200-tisíc eur. Túto nahrávku ktorá môže dokazovať korupciu na najvyšších miestach, mala mať k dispozícii len tajná služba.

Čoho sa kauza Gorila týka? Týka sa korupcie, provízií, úplatkov, čierneho financovania niektorých strán aj záujmu finančnej skupiny Penta o to, aby mali pod kontrolou ministerstvo zdravotníctva. Denník N informuje o tom, ako mal Jaroslav Haščák žiadať Roberta Fica o stretnutie s Pavlom Paškom. Zo spisu vyplýva, že na kus papiera napísal Haščák jedno meno človeka, ktorého chcel v tom čase za ministra. Nie je jasné, o aké meno išlo. 

Gorila poukazuje aj na nevýhodnú privatizáciu niektorých veľkých podnikov, napríklad Paroplynového cyklu v Bratislave alebo Slovenských elektrární. Dozvedáme sa aj o tom, akým spôsobom mali byť údajne vyplatené provízie vo výške 200-miliónov korún vtedajšej predsedníčke Fondu národného majetku Anne Bubeníkovej. Tá popiera, že by sa podieľala na korupčných kauzách. 

17:40 – VIDEO: Takto Jaroslava Haščáka z Penty zadržala NAKA.

17:35 – Na zadržanie Jaroslava Haščáka reagovala šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Podľa nej sa so šéfom Penty spája „šedá zóna biznisu a politiky“.

„Na Slovensku sme boli dlhodobo zvyknutí, že polícia a prokuratúra hrali hluché a slepé inštitúcie, ktoré pri „veľkých rybách“ často konštatovali len „skutok sa nestal“,“ vyhlásila. 

Podobne ako strana OĽaNO, aj šéfka strany Za ľudí si berie zásluhy za to, že má polícia rozviazané ruky. „Občania takýmto praktikám vystavili jasnú stopku v parlamentných voľbách, kde sme dostali mandát na to, aby zákon a spravodlivosť platili rovnako pre všetkých. Dnes, napriek zložitej a neľahkej dobe vidíme, že ak má polícia rozviazané ruky, koná aj voči doteraz nedotknuteľným osobám. V takomto výkone svojho mandátu chceme aj pokračovať,“ dodala Remišová. 

17:31 – O kauze Gorila sa na nahrávke rozprával aj Marian Kočner s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Rozprávajú sa o údajnom vydieraní Jaroslava Haščáka z Penty, kvôli kauze Gorila.

Podľa nahrávky mal Dobroslav Trnka jednu kópiu záznamu Gorily. „Prečo ste išli vydierať toho Haščáka? Čo si od toho očakával? Do p..e, vieš, že je to môj kamarát. Vieš, k…a, že je to človek, ktorý okrem iného pomáhal, do p..e, a kupoval poslancov, keď si sa mal stať generálnym prokurátorom...,“ pýta sa Marian Kočner na nahrávke bývalého generálneho prokurátora, ktorý prezrádza, že mu s nápadom pomáhali aj komunálny politiky Oskár Bereczk a právnik Loránt Kósa. Vymysleli ho vraj počas rybárčenia.

Odporúčané
5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 14. októbra 2019, 19:17

17:26 – Polícia už Jaroslava Haščáka previezla na výsluch. 

17:16 – Pred viac ako rokom unikla na verejnosť skoro 39-hodinová nahrávka, na ktorej máme možnosť počuť hlasy podobné Jaroslavovi Haščákovi z Penty a politickej, resp. ekonomickej špičky Slovenska vrátane expremiéra Roberta Fica, exministra Jirka Malchárka, či bývalej vysokopostavenej úradníčky Anny Bubeníkovej.

V tomto článku si prečítaj všetko dôležité o kauze Gorila. 

Odporúčané
„Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? „Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? 16. októbra 2019, 16:19

17:13 – Okrem Jaroslava Haščáka obvinili aj bývalého šéfa  kontrarozviedky SIS Ľubomíra Arpáša a jeho manželku Danu, ktorá v minulosti tiež pracovala pre tajnú službu.

17:10 – Haščák bol predvolaný na výsluch do budovy policajného prezídia na Račianskej ulici. 

Jaroslav Haščák
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

17:06 – Jedného zo šéfov finančnej skupiny Penta obvinili za to, že mal uzavrieť zmluvu na fiktívne poradenské služby za 194-tisíc eur. V skutočnosti išlo podľa polície o odmenu za predaj nahrávky Gorila, uvádzajú Aktuality.

17:05 –  Jaroslava Haščáka z Penty zadržali a obvinili z korupcie a prania špinavých peňazí, informujú Aktuality

17:02 – Nie je vylúčené, že môže ísť o pokračovanie kauzy Očistec, kde bol obvinený aj Dušan Kováčik. Práve on kauzu Gorila dozoroval. 

16:58 – Podľa informácií Denníka N polícia zadržala niekoľko ľudí, zamestnancom brali mobily aj notebooky. 

„Brali mobily a notebooky, aj ľudí zadržali. Radoví zamestnanci, čo boli vtedy na tých poschodiach tam museli ostať a stáť pri stene s rukami za chrbtom,“ povedal Denníku N jeden zo zamestnancov.

16:53 –  Zatiaľ nie je jasné, prečo polícia v sídle Penty zasahuje. Najznámejšou kauzou je však kauza Gorila. NAKA nedávno zadržala bývalého šéfa kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Ľubomíra Arpáša. Práve jeho podozrievali, že Pente odovzdal nahrávku Gorily.

Odporúčané
10 citátov z údajnej nahrávky Gorily, z ktorých mrazí 10 citátov z údajnej nahrávky Gorily, z ktorých mrazí 17. októbra 2019, 18:49

Nahrávka Gorily mala byť zhotovená v rokoch 2005 a 2006 v byte na Vazovovej ulici v Bratislave. Jeho majiteľom bol Zoltán Varga – expolicajt, podľa ktorého fyzických proporcií pomenovali tajní celý prípad. V byte sa vraj stretávali vplyvné osobnosti krajiny a jeden z majiteľov Penty Jaroslav Haščák. To si všimol príslušník SIS Peter Holúbek. Býval totiž v susednom byte. Podozrenie nahlásil šéfom a SIS na Krajskom súde získala povolenie na odpočúvanie. Penta neskôr uspela na Ústavnom súde, ktorý povedal, že rozhodnutie súdu o odpočúvaní nebolo zdôvodnené.

16:45 – Na informáciu bleskovo zareagoval aj premiér Igor Matovič. „Mafia je len tak silná, ako slabý je štát. Bodka,“ uviedol premiér. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia