Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. novembra 2020, 18:06
Čas čítania 0:38
Tímea Krauszová

VIDEO: Sardíniu postihli ničivé záplavy, zomreli traja ľudia, jeden z nich sa utopil vo vlastnom dome

NEWS PRÍRODNÉ KATASTROFY
Uložiť Uložené

Na sociálnych sieťach sa už rozšírili desivé zábery na zničenú obec Bitti.

Sardíniu po silných zrážkach zasiahli smrtiace záplavy. Ničivá sila vody zničila množstvo budov v ostrovnom mestečku Bitti.

Dramatické zábery priamo z miesta ukazujú, ako sa voda a bahno rútia ulicami. Miestne médiá podľa BBC už hlásia prvé obete.

Odporúčané
Jozef v -50 stupňoch stopoval do najchladnejšej dediny sveta. Stálo ho to menej ako dve slovenské výplaty, ale čelil ceste mŕtvol Jozef v -50 stupňoch stopoval do najchladnejšej dediny sveta. Stálo ho to menej ako dve slovenské výplaty, ale čelil ceste mŕtvol 27. novembra 2020, 14:30

Evakuovať museli už v piatok

Silný vietor a nekončiace lejaky udreli na taliansky ostrov už v piatok. Počasie spôsobilo výpadok prúdu a časť obyvateľstva museli evakuovať. Primátor mesta Andrea Soddu prosil svojich občanov, aby boli maximálne opatrní a varoval ich pred počasím na Facebooku.

Záplavy si vyžiadali už tri obete. Jeden starší muž sa utopil vo svojom dome, ďalší muž zomrel vo svojom aute. Miestny novinár pre denník La Nuova Sardegna pridal na Twitter zábery nezastaviteľnej rieky, ktorá si brázdi cestu ulicou.

Domov
Zdieľať
Diskusia