Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2020, 17:11
Čas čítania 0:41
Miriam Rumanková

Na štvrtom kole plošného testovania malo do 12. hodiny pozitívny test 1,9 % ľudí

NEWS JAROSLAV NAĎ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predchádzajúceho kola plošného testovania sa zúčastnili viac ako 2 milióny ľudí, pozitívny test malo 13 509, teda 0,66 %.

Dnes je ďalšie kolo plošného testovania antigénovými testami v obciach, kde bolo minimálne 1 % pozitívne testovaných. Na štvrtom kole testovania sa v sobotu k 12. hodine zúčastnilo 31 548 ľudí, informoval o tom minister obrany Slovenskej republiky Jaroslav Naď na brífingu v Púchove

Pozitívny test malo 602 z nich, čo v priemere predstavuje 1,91 %. Najväčší počet pozitívne testovaných bolo v Hlohovci a vo Zvolene. Jaroslav Naď povedal, že evidujú približne tretinový záujem oproti testovaniu pred dvoma týždňami.

Odporúčané
Na Slovensku je cez víkend ďalšie plošné testovanie v 458 obciach: Musíš sa ho zúčastniť? Na Slovensku je cez víkend ďalšie plošné testovanie v 458 obciach: Musíš sa ho zúčastniť? 21. novembra 2020, 8:31

Ľudia, ktorí absolvujú antigénové testy, dostávajú certifikáty s výsledkom svojho testu. Ten už ale od nich nebude nikto vyžadovať.


Minister informoval, že aj od pondelka 23. 11.2020 bude otvorených 118 odberových miest na antigénové testovanie, ktoré zriaďujú ministerstvo zdravotníctva a ministerstvo vnútra.

Domov
Zdieľať
Diskusia