Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2020, 15:45
Čas čítania 1:15
Miriam Rumanková

Konflikty členov vlády neprispievajú k dôvere spoločnosti, tvrdia Juraj Blanár a Veronika Remišová

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO ĽUBOŠ BLAHA VERONIKA REMIŠOVÁ
Uložiť Uložené

Juraj Blanár ďalej popiera, že by v Smere spochybňovali opatrenia ako nosenie rúšok.

Konflikty vládnych predstaviteľov a „prestrelky“ na sociálnej sieti neprispievajú k dôvere voči vláde a opatreniam v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy sa na tom zhodli vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová s podpredsedom Národnej rady SR Jurajom Blanárom .

Juraj Blanár poukázal na nespokojnosť ľudí s vládou a na protesty 17. novembra. Dodal, že odmieta, že by v Smere spochybňovali opatrenia ako nosenie rúšok a na protestoch ich nemali len pri fotení. Remišová účasť na protestoch nezazlieva ľuďom, ale politikom, ktorí ich na to vyzývali. 

Odporúčané
Počas piatku na Slovensku pribudlo 1 861 nových infikovaných. Zomrelo ďalších 30 ľudí Počas piatku na Slovensku pribudlo 1 861 nových infikovaných. Zomrelo ďalších 30 ľudí 21. novembra 2020, 10:07

Aká bola marža na antigénových testoch

„Samotní odborníci upozorňujú na to, že antigénové testy nie sú vhodné na celoplošné testovanie a ani na takéto ich použitie v zimnom období,“  vyhlásil Blanár. Kritizuje aj to, že štát má obstarávať 16 miliónov antigénových testov, hoci doteraz neboli vysvetlené podozrenia z prvého tendra. Blanár zo Smeru žiada, aby vláda vysvetlila nákup antigénových testov a to, aká tam bola marža.

Remišová reagovala analýzou  Transparency International Slovensko, podľa ktorého bol proces obstarania v poriadku. Poukázala tiež na to, že  líder strany Smer-SD Robert Fico dostal pozvanie do komisie, ktorá má nastavovať podmienky pripravovaného tendra. „Na jednej strane dostane pozvanie do takejto komisie, na druhej strane počúva odkazy, že má potichu šúchať nohami,“  poznamenal Blanár.

Domov
Zdieľať
Diskusia