Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. novembra 2020, 11:42
Čas čítania 0:44
Miriam Rumanková

Zdravotníkom zo zahraničia v Spojených arabských emirátoch udelia 10 ročné zlaté víza, ak pomáhajú v boji s koronavírusom

NEWS
Uložiť Uložené

Spojené arabské emiráty rozšírili okruh ľudí, ktorým môžu udeliť zlaté víza.

Spojené arabské emiráty túto nedeľu oznámili, že všetkým lekárom a odborníkom na infekčné choroby zo zahraničia, ktorí v krajine žijú a aktuálne pomáhajú zvládať pandémiu koronavírusu, udelia pobytové vízum na desať rokov. Asi 90 % z takmer desiatich miliónov ľudí v UAE tvoria práve zamestnanci z iných krajín, ktorým sa udeľujú víza len na určitý čas. Informuje o tom portál The National News.

Pre bohatých investorov a vysokokvalifikovaných pracovníkov zaviedli minulý rok v krajine systém vydávania tzv. zlatých víz, ktorým povoľujú pobyt na desať rokov. Vláda UEA však rozhodla, že okruh ľudí, ktorým môžu udeliť zlaté víza sa rozšíri. Odteraz  bude zahŕňať aj doktorandov, lekárov, odborníkov zo sektora IT, elektroinžinierov, programátorov, špecialistov na biotechnológie, umelú inteligenciu, či epidemiológiu.

Domov
Zdieľať
Diskusia