Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2020, 13:02
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Matovič: Druhé kolo testovania nemusí byť v 20 - 30 % okresov. Opatrenia uvoľňovať nechce, avizuje hraničné kontroly

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič rozprával v Rádiu Expres o celoplošnom testovaní. Nie je optimista, ak ide o uvoľnovanie opatrení.

Celoplošné testovanie sa uskutoční aj budúci víkend, opätovne potvdil Igor Matovič. Predseda vlády vyhlásil, že nie je vylúčené, že približne 20 až 30 % samospráv z testovania vylúčia, konkrétne menoval aj hlavné mesto Bratislava.

Tam zachytili antigénovými testami len 0,3 % pozitívnych prípadov. Podľa Igora Matoviča si hlavné mesto vystačí so zásadou R-O-R a dodržiavaním opatrení Úradu verejného zdravotníctva. Definitívne by sa malo rozhodnúť počas dnešných rokovaní vlády a Ústredného krízového štábu.

Na margo starostov a primátorov, ktorí už vyhlásili, že nesúhlasia s druhým kolom v svojich mestách a obciach odkázal, že sa budú musieť postaviť pred svojich občanov a oznámiť im, že sa takto rozhodli napriek tomu, že je v nich incidencia vysoká. „Nemôže si niekto, kto sa situácii nerozumie, vykladať veci po svojom, lebo má nejaký pocit,“ reagoval ďalej Matovič. 

Čo sa týka hraníc, podľa premiéra by bol hriech, keby sme nerobili kontroly na hraniciach a nezabezpečili ich v prípade, že prebehne aj druhé kolo testovania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia