Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2020, 13:03
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Matovič o nezáujme o testovanie v nedeľu: Čaputová strašila, že sa neujdú testy, ľudia sa včera tlačili, dnes majú slížikovú

NEWS IGOR MATOVIČ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič povedal, že aj slová prezidentky Zuzany Čaputovej mohli mať vplyv na to, že záujem o celoplošné testovanie v nedeľu výrazne klesol.

Premiér Igor Matovič odpovedal v rámci dopoludňajšej tlačovej konferencie aj na otázku, ako si vysvetľuje, že dnes hlásia takmer všetky odberné miesta na Slovensku nezáujem o testovanie. „Pani prezidentka trochu postrašila, že sa na každého neujde, tak sa ľudia včera tlačili, aby sa na nich ušlo. Tak majú vybavené, dnes budú mať nedeľu a sližíkovú,“ povedal Igor Matovič s úsmevom.

Opäť tak naznačil, že sa mu nepáčili vyhlásenia prezidentky pred víkendom, keď povedala, že má obavy z priebehu a taktiež nesúhlasí so sankciami pre tých, ktorí by sa otestovať napriek záujmu nestihli.

Dôležitým argumentom podľa Igora Matoviča je tiež skutočnosť, že väčšinu Slovenska už zvládli otestovať včera. „Dnes aj keby prišli všetci do nohy, tak to bude 5-krát kľudnejšie ako včera,“ skonštatoval s tým, že otestovali už skoro 2,6 milióna ľudí v odberných miestach a ďalšie stovky tisíc v nemocniciach a iných zariadeniach. 

Odporúčané
Slovenské laboratóriá urobili takmer 22-tisíc PCR testov, pribudlo 2 282 nových prípadov koronavírusu Slovenské laboratóriá urobili takmer 22-tisíc PCR testov, pribudlo 2 282 nových prípadov koronavírusu 1. novembra 2020, 10:03

Podľa premiéra Igora Matoviča bude aj druhé kolo testovania.  Predseda vlády pripustil, že v pár okresoch by testovanie byť nemuselo. Hovoriť o tom mieni s odborníkmi. Pri druhom kole argumentuje dobrými výsledkami z testovania na Orave a v Bardejove.


„Zatiaľ je vidieť, ako efektívne bolo nasadenie antigénových testov na Orave a v Bardejove. Ak sa tu podarí o viac ako polovicu znížiť počet infikovaných ľudí, je adekvátne mať rovnakú nádej na celom Slovensku,“ skonštatoval predseda vlády s tým, že ideálne by v rámci Slovenska boli dve kolá.

Počas celého dňa intenzívne sledujeme dianie na Slovensku v súvislosti s celoplošným testovaním v článku KORONA ONLINE
Domov
Zdieľať
Diskusia