Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2020, 12:22
Čas čítania 0:38
Tímea Krauszová

Polícia rieši 24 ľudí, ktorí sa po pozitívnom výsledku šli dať otestovať znova. Sú podozriví z trestného činu

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Niektorí ľudia celoplošnému testovaniu zrejme neveria, alebo sa snažia získať negatívny test za každú cenu.

Niektorí ľudia celoplošnému testovaniu zrejme neveria, alebo sa snažia získať negatívny test za každú cenu. Takýto bol aj včerajší prípad muža z okresu Topoľčany, ktorý po prvom pozitívnom výsledku šiel na test znova. Polícia už voči nemu začala trestné stíhanie.

Odporúčané
Slovák bol pozitívny, ale výsledku neveril, tak šiel na test znovu. Obvinili ho zo šírenia nákazlivej choroby Slovák bol pozitívny, ale výsledku neveril, tak šiel na test znovu. Obvinili ho zo šírenia nákazlivej choroby 31. októbra 2020, 16:33

Policajti zaznamenali počas včerajšieho dňa a dnešného dopoludnia dohromady už 24 prípadov, keď sa ľudia po pozitívnom výsledku testu opakovane testovali. Aj oni sú podozriví zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. 

Nedodržali karanténu, teraz sú podozriví z trestného činu

„Svojím konaním vystavili nebezpečenstvu ďalších čakajúcich ľudí a členov odberných tímov, ktorí nemajú ochranné obleky. Všetci pozitívne testovaní občania pritom dostali jednoznačné pokyny týkajúce sa povinnej karantény a ďalších postupov, ktoré ignorovali,“ povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.


Polícia dôrazne vyzýva občanov, aby dodržiavali opatrenia a po pozitívnom výsledku testu išli okamžite do karantény a nie na ďalší test.

Počas celého dňa intenzívne sledujeme dianie na Slovensku v súvislosti s celoplošným testovaním. Sleduj náš KORONA ONLINE článok pre aktuálne informácie.

Odporúčané
Záznam: Na Slovensku otestovali viac ako 3 milióny ľudí Záznam: Na Slovensku otestovali viac ako 3 milióny ľudí 1. novembra 2020, 7:00
Domov
Zdieľať
Diskusia