Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2020, 19:38
Čas čítania 1:50
Adam Novosad

Za plošné testovanie si Slovensko vyslúžilo pochvalu od prestížneho denníka The Wall Street Journal. Môže však utrpieť dôvera ľudí

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Prestížny americký denník sa zaujíma o slovenský experiment.

Ako Igor Matovič predpokladal, tak sa to aj stalo. Minulý týždeň premiér oznamoval nápad s celoplošným testovaním slovenskej populácie a vyhlasoval, že takýto experiment nepomôže len Slovensku, ale aj celému svetu, pretože vďaka získaným dátam budú môcť krajiny presnejšie upravovať svoje opatrenia. Vraj sa o slovenskom pláne bude písať vo svetových denníkoch.

V tomto prípade sa Igor Matovič nemýlil. Článok o ambicióznom testovacom pláne sa objavil v prestížnom denníku The Wall Street Journal už pred začiatkom víkendu, a autor sa zamýšľal nad tým, ako sa jedna z najmenších európskych krajín rozhodla zabojovať s druhou vlnou.

Za plošné testovanie sme si vyslúžili pochvalu od prestížneho denníka The Wall Street Journal. Môže však utrpieť dôvera ľudí
Zdroj: WSJ Screenshot

Zameral sa najmä na pilotné testovanie na Orave a na základe názorov odborníkov argumentoval, že plošné testovanie celej populácie by mohlo pomôcť vyhľadať klastre nakazených, izolovať ich a vyhnúť sa tak tvrdému lockdownu. „Je to cesta vpred, niet o tom žiadnych pochýb,“ komentoval slovenský nápad Luke O’Neill ako profesor biochémie z univerzity v Dubline.

Domov
Zdieľať
Diskusia