Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2020, 14:28
Čas čítania 1:06
Matej Krajčovič

Robert Fico vyzval na dodržiavanie opatrení Matovičovej vlády proti koronavírusu, poslanci ale odmietli „cirkus“ v parlamente

POLITIKA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Poslanci SMER-u sa nepretestujú po oznámení o tom, že mal pozitívny test Marián Kotleba.

Zdá sa, že v podpore alebo aspoň neodmietaní plošného testovania panuje zhoda naprieč väčšinou politického spektra. Včera boli na tlačovke spolu lídri celej koalície a dnes neprotestuje ani opozičný Robert Fico

„Chceme požiadať našich voličov, aby brali na zreteľ, že je to situácia, keď sa treba chrániť, keď treba byť ohľaduplnými. V tomto duchu sa budeme správať aj my poslanci za stranu Smer-SD“ uviedol šéf Smeru-SD po rokovaní poslaneckého grémia.

Odporúčané
Robert Fico môže dostať pokutu za to, že nemal na tlačovke ochranné rúško. Prípadom sa zaoberá okresný úrad Robert Fico môže dostať pokutu za to, že nemal na tlačovke ochranné rúško. Prípadom sa zaoberá okresný úrad 3. júna 2020, 7:36

Fico pritom ešte prednedávnom kritizoval aj nosenie rúšok a sám vystupuje radšej s ochranným plastovým štítom. Jeho vyjadrenia o chystaných vakcínach pritom nemali ďaleko od označenia za hoaxy alebo konšpirácie: „Robert Fico vôbec nemá chuť dať sa zaočkovať a „pchať" do seba chémiu, na ktorej zarábajú len a len farmaceutické spoločnostim, keďže za takmer každou pandémiou treba hľadať práve farmaceutické spoločnosti,“ znelo vyjadrenie SMERU pre TV Noviny

Fico však zostáva, podobne ako Peter Pellegrini a Hlas, skeptický k tomu, či plošné testovanie prinesie želané výsledky.

NRSR musí riešiť aj pozitívny test Mariána Kotlebu. Už prebehlo testovanie niektorých poslancov menej presnými antigénovými testami. 

Smer-SD aj Hlas-SD ho odmietli. „My sa žiadneho cirkusu, ktorý nám tu organizuje Matovič s Kollárom nebudeme zúčastňovať. Máme na to aj iné dôvody,“ povedal Fico s tým, že podľa hygienika už uplynulo 10 dní od toho, ako sa s Kotlebom v pléne naposledy stretli. 

Testovanie vraj zostáva na zvážení každého poslanca SMER-u jednotlivo, prípadne platí, že chcú využiť presnejšie PCR testy. Hlas-SD sa pretestuje až v pondelok, pred pokračovaním schôdze: „Ďakujeme za túto možnosť vedeniu parlamentu, nakoľko tento test bude relevantnejší a aktuálnejší vzhľadom na prípadné pokračovanie schôdze od utorka. Dovtedy budú poslanci individuálne v domácom prostredí a budú sa správať zodpovedne, aby neohrozovali svoje okolie,“ povedala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. 

Domov
Zdieľať
Diskusia