Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020, 11:52
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Muž sa vysmial Billie Eilish, jej telo prirovnal k „matke-tridsiatničke, ktorá obľubuje víno“. Fanúšikovia sa speváčky zastali

OSOBNOSTI BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

29-ročný bývalý novinár naložil Billie Eilish kvôli tomu, ako vyzerala na momentke. Fanúšikovia sa jej zastali a mužovi dali pocítiť, že jeho komentár nebol na mieste.

Len 18-ročná Billie Eilish sa dlhodobo venuje téme tzv. „body shamingu,“ ktorý sa týka zosmiešňovania ľudí na základe veľkosti, tvaru alebo farby postavy. Billie Eilish v súvislosti s touto problematikou vytvorila aj vizuál Not my responsibility, v ktorom kritizuje každého, kto si dovoľuje hodnotiť ju len na základe toho, akým spôsobom vystupuje, ako sa oblieka alebo neoblieka.

Odporúčané
Billie Eilish sa vyzlieka do spodného prádla a kritizuje každého, kto ju súdi kvôli tomu, ako vyzerá a ako sa oblieka Billie Eilish sa vyzlieka do spodného prádla a kritizuje každého, kto ju súdi kvôli tomu, ako vyzerá a ako sa oblieka 27. mája 2020, 10:15

Paradoxne sa ona sama teraz stala obeťou zosmiešňovania, keď 29-ročný bývalý novinár komentoval jednu z jej aktuálnych fotiek, ktorú pravdepodobne zachytil paparazzi. 

Muž sa vysmial Billie Eilish, jej telo prirovnal k „matke-tridsiatničke, ktorá obľubuje víno“. Netrvalo dlho a príspevok sa stal virálnym, nie však preto, že by s autorom popisu ľudia súhlasili. Aj keď sa našlo pár diskutujúcich, ktorí sa pobavili, drvivá väčšina dala používateľovi Twitteru pocítiť, že prekročil hranicu. 

Najmä ženské fanúšičky tvrdia, že by sa mal každý starať o seba a nikto nemá právo hodnotiť výzor inej ženy, obzvlášť, keď má len 18 rokov. Niektorí sa autorovi príspevku vysmievajú, že nikdy nemal ženu, pretože sa živí tým, že píše o videohrách.

Na situáciu už reagovala aj samotná speváčka, keďže ide o tému, ktorej sa dlhodobo sama venuje a snaží sa aj svojim fanúšikom sprostredkovať názor, že tzv. „body shaming“ nepatrí do 21. storočia. 

Odporúčané
Billie Eilish na Szigete ukázala detskú hravosť aj vyzretosť a rozplakala masy. Čo odkázala publiku? (Report) Billie Eilish na Szigete ukázala detskú hravosť aj vyzretosť a rozplakala masy. Čo odkázala publiku? (Report) 16. augusta 2023, 16:30

Popová hviezda využila svoj dosah aj v súvislosti s aktuálnou témou na to, aby ešte viac rozšírila myšlienku normalizácie ženského tela. Zbytočne sa nezaoberá osobnými útokmi, čím zároveň podporuje obete podobných útokov, aby si nevšímali tých, ktorí majú potrebu šikanovať.  

Domov
Zdieľať
Diskusia