Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2020, 23:26
Čas čítania 1:46
Adam Novosad

Slovensko po penaltách postupuje do finále baráže odloženého EURO 2020

ŠPORT FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V barážovom zápase na Tehelnom poli sa výkony oboch mužstiev stupňovali až v závere.

Slovenská futbalová reprezentácia sa dnes v rámci baráže o postup na odložené EURO 2020 stretla na Tehelnom poli s výberom Írska. Pred prázdnymi tribúnami Národného futbalového štadióna sa však nebolo veľmi na čo pozerať, pretože ani jeden z celkov nepredviedol výkon, ktorý by si chceli nechať zarámovať a uložiť na čestné miesto.

Výkon slovenských futbalistov v prvom polčase by sa dal charakterizovať ako nevýrazný. Aj keď sme sa vďaka Dudovi hneď v druhej minúte dostali do dobrej šance, zakončiť sa nám nepodarilo, čo zrejme predznamenalo, aký priebeh bude mať prvý polčas.

Hra sa síce presýpala zo strany na stranu, ale hráči vyzerali, akoby im chýbala motivácia aj inšpirácia rozhadzovať lopty trochu aktívnejšie. 

Slovensko po penaltovom postupuje do finále baráže odloženého EURO 2020
Zdroj: TASR

V šanci dostať sa do protiútoku sme akcie spomaľovali, takmer nikto si pred írskeho brankára Randolpha nenabiehal, a tak bolo ťažké vypracovať si väčšiu šancu.

Najvzrušujúcejšie momenty prvého polčasu prišli až ku koncu, keď v 37. minúte neúspešne strieľal McClean, zatiaľ čo o trochu úspešnejší mohol byť Duda v nadstavenom čase. Randolph však končekmi prstov loptu smerujúcu k ľavej žrdi vytlačil.

Ani druhý polčas nevyzeral oveľa rozdielnejšie ako ten prvý. Objavili sa náznaky šancí, ale Mareka Rodáka v našej bránke otestoval až v 70. minúte Browne, lenže gólman anglického Fulhamu vytiahol parádny zákrok.

Odporúčané
Attila Végh chce pre Kleina odvetu. „Zobrali mu 40 % výplaty,“ reaguje na kritiku zo strany súpera Attila Végh chce pre Kleina odvetu. „Zobrali mu 40 % výplaty,“ reaguje na kritiku zo strany súpera 8. októbra 2020, 21:30


O päť minút neskôr už polovica slovenských fanúšikov pri televíznych obrazovkách jasala, pretože striedajúci Haraslín zvnútra šestnástky poslal loptu za Randolphov chrbát, kde však v poslednej chvíli zachránil čisté konto obranca Duffy. 

V posledných 15 minútach druhého polčasu Slováci vystupňovali svoj tlak a dostávali sa intenzívnejšie do šancí, avšak v 85. minúte našu obranu takmer zaskočili Íri. Snáď v najväčšej šanci  zápasu sa objavil Hourihane, ktorý však zo 6 metrov zakončoval len do Juraja Kucku.

Ani 90. minútach nepadol gól, a tak sa muselo predlžovať. V prvých 15 minútach predĺženia boli Íri veľmi aktívni, loptu si posúvali z kopačky na kopačku a naši reprezentanti v niektorých momentoch nestíhali na kombinačnú hru v okolí šestnástky reagovať.

V druhej polovici predĺženia musel Marek Hamšík takticky faulovať v nebezpečnej pozícii niekoľko metrov od našej šestnástky. Írsky priamy kop našťastie skončil meter od tyče Rodákovej brány, a tak fanúšikovia čakali, či sa zápas pretiahne až do predĺženia. V 120. minúte takmer Boženík potrestal chybu Randolpha, ktorý prihral od bránky priamo na slovenskú kopačku, ale lopta sa odrazila ďalej.

V penaltovom rozstrele sa Slováci ani raz nepomýlili. Na bránkovej čiare nás podržal Marek Rodák, ktorý jednu strelu chytil od Alana Brownea, aby následne Ján Greguš poslal poctu do nemocnice Antonínovi Panenkovi parádnou penaltou nad hlavu Randolpha. Matt Doherty potom nastrelil brvno a naši futbalisti tak postupujú do finále baráže o EURO 2020, v ktorej si sily zmeriame so Severným Írskom.

Domov
Zdieľať
Diskusia