Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2020, 10:01
Čas čítania 0:31
Viktor Kniš

V Nitre zomrelo iba 15-ročné dievča, ktorému potvrdili koronavírus

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Príčinu smrti odhalí až pitva.

V nitrianskej nemocnici zomrela iba 15-ročná pacientka, ktorej testy predtým potvrdili ochorenie COVID-19. Presná príčina smrti bude známa až po pitve. 

Nemocnica správu potvrdila pre noviny.sk a doplnila, že pacientka mala aj iné chronické ochorenia.

„Môžeme potvrdiť, že sme počas víkendu prijali na Kliniku detí a dorastu polymorbídnu pacientku so závažnými chronickými ochoreniami, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19 a následné preložená na Infekčnú kliniku, kde zomrela. Presnú príčinu úmrtia bude možné určiť až po pitve zosnulej,“ uvádzajú noviny.sk na základe slov predstaviteľov nemocnice v Nitre. 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí o 15-ročnej obeti s potvrdeným Covid-19 povedal, že mala aj iné zdravotné ťažkosti, vrátane silnej obezity, čo je rizikový faktor.
 

Médiá pôvodne zverejnili informáciu o tom, že má obeť 16 rokov. Táto informácia bola nesprávna. Mgr. Tatiana Kubinec z fakultnej nemocnice Nitra Refresheru potvrdila, že obeť mala 15 rokov. 

Späť
Zdieľať
Diskusia