Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2020, 21:21
Čas čítania 1:18
Adam Novosad

Už žiadne chaotické zatváranie hraníc. Európska komisia chce, aby sa všetky krajiny riadili rovnakou cestovateľskou mapou

NEWS CESTOVANIE EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

Európskej komisii sa nepáči, ako členské štáty pristupujú k obmedzovaniu voľného pohybu v rámci Únie.

V jednotlivých členských štátoch Európskej únie sa dnes na pravidelnej báze stretávajú konzíliá epidemiológov či pandemické komisie, ktoré rozhodujú aj o tom, ako bude vyzerať národný cestovateľský semafor.

V Európe potom vzniká chaos, pretože každá krajina sa riadi vlastnými pravidlami a nikto nevie, či neodcestuje do zelenej krajiny a nevráti sa z nej ako z červenej krajiny s dodatočnými povinnosťami. Európska komisia sa preto rozhodla, že na stretnutí čelných predstaviteľov členských štátov navrhne, aby v celej Európskej únii fungoval jednotný cestovateľský semafor.

V praxi by tak mala Európska únia na základe dát od jednotlivých vlád každý týždeň vydať aktualizovanú mapu s rizikovými a menej rizikovými krajinami. Fungovať by mala na princípe zelenej, oranžovej a červenej farby.

Domov
Zdieľať
Diskusia