Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2020, 15:37
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

V Chorvátsku znovu padol rekord v počte nových nakazených koronavírusom

NEWS CHORVÁTSKO
Uložiť Uložené

Na chorvátskych plážach sa zrejme tak skoro nestretneme.

Slovensko zaradilo od 1. septembra Chorvátsko medzi rizikové krajiny. V praxi to znamená, že ak sa do tejto pobrežnej krajiny vyberieš na dovolenku, po návrate budeš musieť absolvovať 10-dňovú karanténu alebo podstúpiť po piatich dňoch izolácie test na ochorenie Covid-19.

Zaradenie Chorvátska medzi rizikové krajiny dáva čoraz väčší zmysel pri pohľade na vývoj epidemiologickej situácie v tomto štáte. Aj keď pred začiatkom letnej sezóny zvládali Chorváti pandémiu výborne, od 1. júla začal počet prípadov pomaly stúpať, píšu Aktuality.sk.

V Chorvátsku znovu padol rekord v počte nových nakazených koronavírusom.
Zdroj: TASR/AP

Najskôr sa ohniská objavovali v Záhrebe, kde mladí ľudia navštevovali nočné kluby, ale v súčasnosti je najhoršie postihnutou časťou krajiny nielen hlavné mesto Záhreb, ale aj Splitsko-dalmatínska župa na pobreží Jadranského mora. Chorvátsko pritom za posledných 24 hodín zaznamenalo rekordný prírastok 369 nových prípadov pacientov nakazených koronavírusom.

Nejde o optimistické správy, pretože naposledy padol rekord v počte nových nakazených 26. augusta a odvtedy úrady verili, že sa situácia bude stabilizovať. V tejto chvíli Chorvátsko eviduje 2 635 aktívnych prípadov nákazy. V krajine celkovo na koronavírus zomrelo 194 ľudí a vyliečilo sa 8 266 pacientov.

Odporúčané
Na Slovensku pribudlo 121 ľudí nakazených koronavírusom. 4 ľudia na ochorenie Covid-19 zomreli Na Slovensku pribudlo 121 ľudí nakazených koronavírusom. 4 ľudia na ochorenie Covid-19 zomreli 3. septembra 2020, 9:37

V posledných dňoch sa z Chorvátska ponáhľalo množstvo turistov z Európy naspäť domov, aby náhodou jednotlivé vlády náhle nerozhodli o zaradení turistickej destinácie medzi rizikové krajiny, čím by im mohla vzniknúť povinnosť izolácie alebo podstúpenia testu.

Domov
Zdieľať
Diskusia