Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2020, 12:02
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Exotický ostrov otvára brány len turistom, ktorí už prekonali Covid-19. Ak sa koronavírusu vyhýbaš, dovolenkovať tam nemôžeš

NEWS DOVOLENKA
Uložiť Uložené

Na rozdiel od brazílskej pevniny na ostrove neevidujú ani jednu smrť na koronavírus.

Dovolenkovanie v čase pandémie koronavírusu patrí medzi komplikovanejšie aktivity. Človek nikdy nevie, či sa zo dňa na deň nezmenia cestovateľské semafory a nevznikne mu pri návrate domov povinnosť stráviť niekoľko dní v karanténe.

Aj keď sa všetci chceme ochoreniu Covid-19 vyhnúť, jeden brazílsky exotický ostrov Fernando de Noronha opätovne otvára svoje brány turistom, avšak len v prípade, ak si už koronavírus prekonal, informuje Traveller

Exotický ostrov otvára brány len turistom, ktorí už prekonali Covid-19. Ak sa koronavírusu vyhýbaš, dovolenkovať tam nemôžeš
Zdroj: Wikimedia Commons

Ostrov je jedným z najunikátnejších v celej Brazílii, pretože ho dokonca zaradili na zoznam svetového dedičstva UNESCO, lenže tamojšia ekonomika od marca, kedy ostrov uzavreli, trpí rozsiahlym prepadom.

Odteraz však dovolenkári, ktorí sa preukážu testom na protilátky na nový koronavírus, budú mať vstup bez problémov povolený. Test nesmie byť starší ako 20 dní a musí preukazovať, že turista mal ochorenie Covid-19 a vyliečil sa z neho.

Odporúčané
Pil C vydáva rozlúčkovú skladbu pre snúbenicu: Napísal som to v mental breakdowne hodinu po tom, čo sa to stalo Pil C vydáva rozlúčkovú skladbu pre snúbenicu: Napísal som to v mental breakdowne hodinu po tom, čo sa to stalo 30. augusta 2020, 19:00

Správca ostrova Guilherme Rocha vyhlásil, že na základe súčasného chápania vedci uvádzajú veľmi nízku pravdepodobnosť opätovného nakazenia koronavírusom, a tak sa úrady na ostrove rozhodli pre takýto krok.

Na ostrove pritom nájdeš okolo 3 500 obyvateľov a stabilnú situáciu, pretože napriek pandémii na brazílskej pevnine, na ostrove Fernando de Noronha neevidujú ani jednu smrť zapríčinenú koronavírusom.

Domov
Zdieľať
Diskusia