Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2020, 18:13
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Zo 43 nových prípadov koronavírusu si Slováci väčšinu doviezli zo zahraničia, väčšinu z nich odhalili znovu v Bratislave

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Lokálne protiepidemiologické opatrenia vraj stále fungujú efektívne.

Za piatok, rovnako ako za uplynulý štvrtok na Slovensku pribudlo 43 nových prípadov koronavírusu. Aj keby tieto dvojciferné prírastky za posledné dni mohli vo verejnosti vyvolávať strach, regionálne úrady verejného zdravotníctva situáciu aj naďalej upokojujú so slovami, že lokálne protiepidemiologické opatrenia fungujú efektívne.

Z piatkových 43 nových prípadov väčšinu ľudia priniesli zo zahraničia. Veľkú časť z nich tvoria aj dohľadané úzke kontakty ľudí, ktorí sa v uplynulých dňoch dostali do blízkosti už potvrdených prípadov.

Vo všeobecnosti sú nové prípady ochorenia COVID-19 zaznamenané zväčša ako import zo zahraničia a úzke kontakty s už...

Posted by Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky on Saturday, August 8, 2020

V niektorých prípadoch však hygienici epidemiologické vyšetrovanie ešte neukončili.

Dobrou správou je, že v piatok sa z koronavírusu vyliečilo ďalších 15 pacientov. Pri pohľade na mapu šírenia nákazy aj tentokrát vedie okres Bratislava so 7 novými prípadmi, tesne za ňou nasledujú Košice (6), Žilina (4), Komárno (3), Liptovský Mikuláš (3), Bánovce nad Bebravou (2) či Prievidza (2). Z týchto štatistík je jasné, že tento raz nejde o lokálne epidémie, ale najmä importované prípady.

Domov
Zdieľať
Diskusia