Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 8:31
Čas čítania 0:25
Viktor Kniš

V piatok bude na Slovensku extrémne teplo, ešte horší bude víkend. SHMÚ vydáva výstrahy pre tieto okresy

NEWS
Uložiť Uložené

Teplota môže na niektorých miestach dosiahnuť popoludní 33 až 34 stupňov Celzia. Cez víkend sa dočkáme 35-ky.

Na väčšine územia Slovenska bude v piatok horúco. Teplota môže na niektorých miestach dosiahnuť popoludní 33 až 34 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Výstrahy predbežne platia od 12:00 do 17:00.


Výstrahy predbežne platia pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj, viaceré okresy Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja a okresy Humenné a Vranov nad Topľou v Prešovskom kraji.

Odporúčané
Podľa klimatológa je možné, že Dunaj aj celý Žitný ostrov zmizne. Priprav sa na dlhé a suché letá (Rozhovor) Podľa klimatológa je možné, že Dunaj aj celý Žitný ostrov zmizne. Priprav sa na dlhé a suché letá (Rozhovor) 31. júla 2020, 10:16


„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ uvádza SHMÚ.

To však nie je všetko, v sobotu budú musieť najjužnejšie okresy na západe očakávať aj výstrahy druhého stupňa, teplota tam vystúpi až na 35 stupňov. 

V piatok bude na Slovensku extrémne teplo a dorazí nás víkend, SHMÚ vydáva výstrahy pre tieto okresy
Zdroj: SHMÚ

V piatok bude na Slovensku extrémne teplo a dorazí nás víkend, SHMÚ vydáva výstrahy pre tieto okresy
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia