Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2020, 13:06
Čas čítania 0:41
Daniel Mikolášik

Ruský youtuber vyprankoval poľského prezidenta Andrzeja Dudu. Predstieral, že je generálny tajomník OSN

NEWS
Uložiť Uložené

11-minútový záznam ruský prankster zavesil na YouTube.

Ruský youtuber a prankster Vovan, vlastným menom Vladimir Kuznecov, si vystrelil z poľského prezidenta Andrzeja Dudu. Podarilo sa mu spojiť s kanceláriou poľského prezidenta, pričom v telefonáte vystupoval ako generálny tajomník OSN – António Guterres.

Ako informuje The New York Times, mladík ho konfrontoval otázkami na telo. Týkali sa najmä Ruska, Ukrajiny, postoju k LGBT komunite či jeho znovuzvolenia v nedeľných poľských prezidentských voľbách.

Z Vovanovych úst tiež zaznel provokatívny návrh, že by Poľsko malo anektovať ukrajinské mesto Ľvov. Duda to však odmietol.

Odporúčané
Ultrakonzervatívny národniar Duda vyhral prezidentské voľby v Poľsku. „Ideológiu" LGBT označil za väčšie zlo než komunizmus. Ultrakonzervatívny národniar Duda vyhral prezidentské voľby v Poľsku. „Ideológiu" LGBT označil za väčšie zlo než komunizmus. 13. júla 2020, 10:27

11-minútový záznam z telefonátu zverejnil Vovan na YouTube a jeho autentickosť potvrdila aj samotná kancelária Andrzeja Dudu. Prezident youtubera po celý čas oslovoval „vaša excelencia“, hoci občas znel prekvapene. Hovor prebiehal počas čakania na oficiálne potvrdenie Dudovho zvolenia v pondelok popoludní.

Celou záležitosťou sa aktuálne zaoberá poľská spravodajská služba, ktorá prešetruje, ako je možné, že sa youtuber spojil s prezidentom a tiež aj to, či do toho nie sú zapojené aj ruské tajné služby.

Prankster Vovan je svojimi kanadskými žartíkmi pomerne známy. V minulosti nachytal aj iné známe osobnosti, ako napríklad britského speváka Eltona Johna, britského princa Harryho či generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga.

Domov
Zdieľať
Diskusia