Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2020, 13:16
Čas čítania 1:02
Tina Hamarova

Pribudlo najviac prípadov nákazy koronavírusom za jeden deň. V Nemecku je reprodukčné číslo vírusu nad kritickou hodnotou

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Na svete je celkovo už 9 miliónov nakazených. Koronavírus zúri v Amerike, ale čísla sú opäť horšie aj v neďalekom Nemecku.

„Svet je v novej nebezpečnej fáze. Ľudia už, pochopiteľne, nechcú byť doma a krajiny chcú čo najskôr otvoriť svoje ekonomiky, ale šírenie vírusu je stále rýchle,“ povedal na virtuálnom brífingu v Ženeve generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Za posledné dni sa totiž situáca v niektorých krajinách značne zhoršila. Odborníci v nedeľu zaznamenali podľa The Guardian opäť najvyšší denný nárast počtu prípadov koronavírusu - konkrétne viac ako 183-tisíc nových prípadov za 24 hodín.

Nárast v počte úmrtí počas nedele bol 4743, z toho dve tretiny nových úmrtí boli zaznamenané v Severnej a Južnej Amerike. Celkovo podľa portálu worldometers registrujeme vo svete už viac ako 9 miliónov nakazených. 

Podľa Ghebreyesusa sú reštriktívne opatrenia na zamedzenie šírenia vírusu stále nutné. Treba aj naďalej dodržiavať spoločenský odstup, nosiť rúška a umývať si ruky.

Výrazný nárast prípadov zaznamenali aj neďaleko od nás v Nemecku. Podľa Inštitútu Roberta Kocha stúpa počet ľudí, ktorých infikuje jeden nakazený – ide o tzv, reprodukčné číslo. Kým v piatok bolo na úrovni 1,06 v pondelok už dosiahlo hodnotu 2,88.

Celkovo za posledných 24 hodín pribudlo 687 nových prípadov nákazy koronavírusom a celkový počet infikovaných v Nemecku tak vzrástol na 189 822.

Koronavírus sa v posledných týždňoch vyskytuje najmä v mäsokombinátoch. Na bitúnkoch firmy Tönnies v meste Rheda-Wiedenbrück, ktoré sú jedny z najväčších v celom Nemecku, hygienici do pondelka evidovali 1331 infikovaných.

Úrady už kvôli šíreniu nákazy nechali v celom okrese uzavrieť všetky školy a škôlky. Zaoberať sa tým bude aj spolkový kabinet.

Odporúčané
V Pekingu sa opäť šíri koronavírus. Nové ohnisko nákazy je tržnica, kde predávajú mäso a zeleninu V Pekingu sa opäť šíri koronavírus. Nové ohnisko nákazy je tržnica, kde predávajú mäso a zeleninu 15. júna 2020, 17:02
Domov
Zdieľať
Diskusia