Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2020, 16:18
Čas čítania 0:44
Dominik Vetrák

Natáčanie sexuálnych scén vo filmoch a seriáloch môžu po koronavíruse nahradiť CGI efekty vytvorené na počítačoch

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Je možné, že ženské a mužské telá pokope tak skoro neuvidíš.

Natáčania filmov a seriálov sa už pomaly pripravujú na reštart produkcií. V júni a v júli sa rozbehnú kamery zrejme po celom svete, no len za prísnych opatrení.

Na 22-stránkový dokument o bezpečnom natáčaní upozorňuje web The Sun, ktorý v ňom našiel aj zmienku o natáčaní sexuálnych scén. Podľa nových pravidiel by sa natáčanie sexuálnych scén malo vynechať, prepísať v scenári alebo dokončiť skrz CGI, teda počítačom vytvorenými zábermi. 

Odporúčané
10 najlepších hollywoodskych komédií 21. storočia 10 najlepších hollywoodskych komédií 21. storočia 7. júna 2020, 15:36

Nie je známe, nakoľko sa tieto pravidlá budú musieť dodržiavať. Nevieme si predstaviť, že všetky sexuálne scény, ktoré v príbehu byť musia, zrazu nahradí CGI. Na pľacoch sa však zmení oveľa viac. Systém cateringu prejde ráznymi obmenami, pracovníci štábu budú musieť nosiť rúška a natáčacie lokácie sa budú pravidelne dezinfikovať. 

Už 12. júna by sa mali rozbehnúť prvé kamery, a tak uvidíme, ako si s novými nariadeniami dajú tvorcovia rady. Môžeme očakávať, že väčšina scén sa jednoducho prepíše, aby v nich sex a iný intímny kontakt nebol. Zaujímavé bude, ako sa s týmito nariadeniami popasujú seriály, ako napríklad The Witcher. Tam je toho sexu až požehnane a tvorí to súčasť romantických línií aj charakterových črtov postáv. 

Domov
Zdieľať
Diskusia