Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. júna 2020, 18:08
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik

Priateľka Elona Muska prezradila, ako naozaj volajú svojho syna X Æ A-12

OSOBNOSTI DIEŤA ELON MUSK
Uložiť Uložené

Rodičia ho doma volajú šikovnou skratkou.

Syn technologického vizionára Elona Muska a jeho priateľky – speváčky Grimes sa vďaka svojmu netradičnému menu stal jedným z najdiskutovanejších celebritných potomkov v súčasnosti.

Odporúčané
Elon Musk a Grimes zmenili meno dieťaťa, aby bolo v súlade so zákonom. To nové však nie je o nič lepšie Elon Musk a Grimes zmenili meno dieťaťa, aby bolo v súlade so zákonom. To nové však nie je o nič lepšie 25. mája 2020, 17:02

Musk s priateľkou totiž dieťa, ktoré prišlo na svet 4. mája, pomenovali X Æ A-12. Pôvodne sme predpokladali, že ide o symboliku, prípadne len snahu zaujať médiá, obaja však neskôr vysvetlili, čo sa za súborom znakov, čísel a písmen ukrýva.

Keďže ide o skutočne krkolomné pomenovanie, je evidentné, že doma ho rodičia celým menom neoslovujú. Ako informuje Today, Grimes v rozhovore prezradila, že svojho potomka skrátene volajú len Little X.

X je vraj v mene naozaj,  Æ vyslovuješ ako anglické slovo Ash (popol) a A-12, o ktoré sa pri výbere mena vraj postaral sám otec, je skratkou pre podľa neho najviac cool lietadlo na svete, Lockheed A-12 prezývané Archangel (Archanjel), povedal Musk v šou Joea Rogana.

Odporúčané
Grimes vysvetľuje, prečo s Elonom Muskom pomenovali dieťa X Æ A-12 Grimes vysvetľuje, prečo s Elonom Muskom pomenovali dieťa X Æ A-12 7. mája 2020, 10:46

Synovo meno by tak v realite malo znieť niečo ako X Ash Archangel Twelve, čo už vyzerá menej hlúpo. Stále im však meno pre podmienky v zákonoch nechceli povoliť zapísať. Úrady v Kalifornii v súčasnosti neumožňujú na matrike zaregistrovať meno, ktoré obsahuje čísla a znaky.

Musia si vystačiť s 26 znakmi anglickej abecedy, pričom by im mohol prejsť apostrof (napríklad ako v mene O'Connor). Rovnako je podľa Grimes povolený jeden spojovník. Malému chlapčekovi teda hviezdny pár vybral nové meno – X Æ A-Xii. Rímskymi číslicami obišli zákon a zároveň nemuseli príliš meniť meno.

Domov
Zdieľať
Diskusia