Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2020, 7:55
Čas čítania 0:46
Daniel Mikolášik

V Texase spadla z neba azda najväčšia krúpa na svete. Kus ľadu o veľkosti bowlingovej gule zanechal v streche dieru

ZAUJÍMAVOSTI SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Priemer krúpy mohol mať podľa odhadov približne 20 cm.

Počas búrky v americkom štáte Texas z neba spadla mohutná ľadová krúpa, ktorej rozmery pravdepodobne vytvorili nový svetový rekord. Hoci to vedci zatiaľ nepotvrdili, tento kus ľadu o veľkosti bowlingovej gule by sa mohol stať vôbec najväčšou krúpou, aká kedy dopadla na zemský povrch.

Odporúčané
Na jadranskom pobreží padali krúpy veľké ako pomaranče, v Grécku búrku neprežili šiesti turisti vrátane dvoch Čechov Na jadranskom pobreží padali krúpy veľké ako pomaranče, v Grécku búrku neprežili šiesti turisti vrátane dvoch Čechov 11. júla 2019, 9:09

Ako informuje News Channel 6, tento zľadovatelý objekt dopadol do rodinného domu a vďaka svojej robustnosti dokonca zanechal v streche dieru. Tamojšie úrady vyslali na miesto činu odborníkov, ktorí situáciu zaznamenali a majú ju skonzultovať s miestnymi meteorológmi. Tí by tiež mohli potvrdiť, či padol nový rekord.

Domov
Zdieľať
Diskusia