Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2020, 15:37
Čas čítania 0:43
Tina Hamarova

Školy a škôlky sa možno otvoria aj cez prázdniny a žiaci sa budú učiť, pripustil premiér Igor Matovič

Školy a škôlky sa možno otvoria aj cez prázdniny a žiaci sa budú učiť, pripustil premiér Igor Matovič
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Matovič v diskusnej relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko hovoril o možnosti, že by deti šli do školy aspoň na pár týždňov.

Premiér Igor Matovič v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy pripustil, že by sa školy a škôlky mohli otvoriť na pár týždňov aj cez letné prázdniny a študenti by dobehli čo zameškali posledné takmer dva mesiace.

„Bodaj by sme ich otvorili za dva týždne. Keď budeme mať týždeň 0 alebo 1 prípad, tak poďme do toho. Rodičia pošlú deti do škôl a škôlok,“ vyhlásil premiér. „Čím chudobnejšia rodina, tým viac tie deti z pohľadu vzdelávania tieto týždne trpia. Tam je najväčší hendikep, oni nemajú tablet, mobil, čiže tie možnosti sa učiť. Je záujem, aby sme túto medzeru dobehli. Je úvaha aj o tom, aby práve tieto deti dobrovoľne šli cez prázdniny do školy a dobehli, čo zmeškali,“ dodal Matovič.

Školy a školky sa možno otvoria aj cez prázdniny a žiaci sa budú učiť. Pripustil to premiér Igor Matovič
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Premiér tento týždeň už naznačil, že by sa postupné uvoľnovanie opatrení mohlo konať ešte skôr, ako plánovali. 

„Tie čísla máme tak úžasné. Keď si udržíme tú vnútornú disciplínu a dopracujeme sa k tomu, že budeme mať v priebehu dvoch týždňov 0 nakazených, tak my si môžeme na Slovensku otvoriť úplne všetko. Len budeme brániť tomu, aby nám ta nákaza prišla z vonku," povedal v relácii Matovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia