Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2020, 12:26
Čas čítania 1:32
Tímea Krauszová

Transgenderový muž nemôže byť v matrike zapísaný ako otec dieťaťa, pretože ho porodil

NEWS
Uložiť Uložené

Britský rozsudok hovorí jasne: ak dieťa porodil, tak je jeho matkou.

Britský súd nepovolil transgenderovému mužovi, aby bol v matrike zapísaný ako otec dieťaťa, ktoré porodil. Potvrdil sa tak starší rozsudok, podľa ktorého je človek, ktorý bol s dieťaťom tehotný a porodil ho, automaticky matkou, píše The Guardian.

Odporúčané
Námorník Igor: Za 120 eur na noc businessman precestoval svet na nákladnej lodi, kde prepravujeme náklad za milióny Námorník Igor: Za 120 eur na noc businessman precestoval svet na nákladnej lodi, kde prepravujeme náklad za milióny 29. apríla 2020, 16:05

Oficiálne je muž a zároveň matka

Freddy McConnell je 34-ročný novinár, ktorý pracuje pre britský Guardian. Nedávno prehral súd, ktorý riešil problematický stret práv transgenderových ľudí a základnej defínicie materstva. Podľa britských zákonov je osoba, ktorá dieťa porodila, považovaná za matku. McConnell však chcel byť v rodnom liste svojho novorodenca uvedený ako otec.

Domov
Zdieľať
Diskusia