Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2020, 13:59
Čas čítania 1:09
Tímea Krauszová

Snímka rodáka z Košíc sa stala fotografiou dňa na webe NASA. Poukazuje na dôvod, prečo prichádzame o hviezdy

TECH NASA
Uložiť Uložené

Ďalší úspech Slováka s výnimočnou panoramatickou fotkou.

NASA zvolila za fotografiu dňa snímku slovenského astrofotografa Tomáša Slovinského. Fotografia zachytáva vytrácajúce sa hviezdy na nočnej oblohe. Výnimočná snímka je už druhou v poradí od autora, ktorú si NASA všimla.

Prichádzame o hviezdu pre svetelné znečistenie

Astronomickou snímkou dňa (Astronomy Picture of the Day) sa v stredu na portáli amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) stala panoramatická fotografia, ktorá vznikla na Slovensku. Jej autorom je Košičan, ktorý ňou chcel poukázať na dôvod, prečo na oblohe „strácame“ hviezdy.

Odporúčané
Prečo je symbolom najväčšej hudobnej katastrofy vyschnutý sendvič? Toto je 10 najlepších hudobných dokumentov (nielen) na Netflixe Prečo je symbolom najväčšej hudobnej katastrofy vyschnutý sendvič? Toto je 10 najlepších hudobných dokumentov (nielen) na Netflixe 7. apríla 2020, 15:42


„Táto panoramatická snímka nie je len typicky peknou fotografiou, ktorá zaujme širokú verejnosť, no najmä preukazuje fakt, ako svetelné znečistenie vplýva na kvalitu nočnej oblohy. S podobnou reálnou panoramatickou fotografiou som sa zatiaľ nestretol, preto je možné, že je prvá svojho druhu,“ uviedol Slovinský.

Domov
Zdieľať
Diskusia