Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2020, 11:05
Čas čítania 0:58
Daniel Mikolášik

Na Slovensku pribudlo ďalších 14 prípadov ľudí nakazených koronavírusom. Dokopy ich je už 485

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pribudli opäť ďalšie nové prípady.

Na Slovensku od soboty pribudlo len 14 ďalších potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, dokopy sa už testovalo 1 524 vzoriek. Celkovo tak evidujeme 485 potvrdených prípadov a negatívnych prípadov bolo dokopy 14 670. Informoval o tom minister zdravotníctva Marek Krajčí v diskusnej relácii V politike na TA3.

Odporúčané
Záznam nedeľa: Cez Veľkú noc budeme môcť naďalej vychádzať z domu. Nie však za rodinou Záznam nedeľa: Cez Veľkú noc budeme môcť naďalej vychádzať z domu. Nie však za rodinou 5. apríla 2020, 8:08

Minister zdravotníctva povedal, že je to najmä preto, že ľudia rešpektujú pravidlá a sú k sebe solidárni. Najviac potvrdených prípadov je stále v Bratislave.

„Pripravujeme sa na variant, že až 1 000 ľudí bude potrebovať JIS a ventiláciu,“ povedal Marek Krajčí. Včera navštívil závody v Starej turej, kde sa má vyrobiť 800 ventilátorov. „V priebehu marca sa kúpilo do štátnych nemocníc 97 ventilácii, teraz sme podpísali kontrakt na ďalších 300 a máme v pláne ďalších 100, čiže už teraz máme viac kusov ako tých tisíc, ktoré potrebujeme,“ vysvetlil Krajčí.

Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 171 pacientov, z toho u 63 bol nový koronavírus potvrdený, v 108 prípadoch sa čaká na výsledok testov.

Z ochorenia sa už podarilo vyliečiť osem ľudí. Do testovania sú zapojené aj súkromné laboratóriá, doteraz vyšetrili celkovo 2 238 vzoriek.


Ako Ministerstvo zdravotníctva SR doplnilo, v nových prípadoch ide o 76-ročného muža z okresu Prievidza, 70-ročného muža z okresu Košice, 56-ročnú ženu z okresu Galanta, 55-ročného muža z okresu Trenčín, 49-ročného muža z okresu Stará Ľubovňa, 46-ročnú ženu z okresu Košice, 33-ročnú ženu z okresu Košice, 26-ročnú ženu z okresu Partizánske, 26-ročného muža z okresu Trenčín, 25-ročného muža z okresu Košice, 25-ročného muža z okresu Trenčín, 22-ročnú ženu z okresu Košice-okolie a dve 8-ročné dievčatá z okresu Senec.

Domov
Zdieľať
Diskusia