Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2020, 12:41
Čas čítania 0:48
Matej Krajčovič

Na Slovensku v piatok pribudlo ďalších 23 nakazených, vláda ďalej sprísnila pravidlá a otvorila niektoré druhy obchodov

NEWS
Uložiť Uložené

Úrady zverejnili prípady za posledných 24 hodín.

Na Slovensku v piatok pribudlo ďalších 23 pacientov pozitívne testovaných na nový koronavírus. Ochorenie tak diagnostikovali celkovo už u 292 Slovákov, dvaja sa už úspešne vyliečili. 

V piatok sa podarilo otestovať 747 vzoriek, potvrdzuje sa tak, že úrady postupne testujú viac, tak ako to sľúbil premiér Igor Matovič. 

Medzi pozitívnych pacientov za piatok však ešte nepribudli pacienti testovaní v súkromných laboratóriách, pretože sa im ešte nepodarilo prepojiť databázy. Včera teda mohlo byť odhalených viac, než 26 pacientov. 

Odporúčané
Záznam: Z týchto miest je 23 nových nakazených Slovákov, jeden je z rizikovej skupiny Záznam: Z týchto miest je 23 nových nakazených Slovákov, jeden je z rizikovej skupiny 28. marca 2020, 8:01

Z celkovo nakazených pacientov je dnes 85 ľudí v nemocničnej starostlivosti, ostatní sa liečia doma v karanténe. Dve osoby sú na jednotke intenzívnej starostlivosti, napojený na pľúcny ventilátor, ktorých by Slovensko malo mať viac než 450, je zatiaľ jediný človek. 


Premiér Matovič dnes vyzval prevádzky potravín, ale aj iné sektory, aby zabezpečili dvojmetrové odstupy ľudí v radách, zabezpečili dezinfekčné prostriedky a tiež ochranné rukavice pre zákazníkov.

V obchodoch podľa nariadenia nebude môcť byť viac než 1 človek na 25 m2 štvorcových priestoru predajnej plochy. Vyplýva to zo sprísnených pravidiel na ktoré oznámila vláda po rokovaní krízového štábu. 

Tieto sprísnené nariadenia ale od pondelka umožnia opätovné otvorenie očných optík. STK centier, servisov elektroniky, notárov, kľúčové služby, galantérie, zberné zdroje, servisy bicyklov, záhradníctva a stavebniny či železiarstva. Otvorenie im pomôže zmierniť ekonomické dopady. 

Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia