Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. marca 2020, 8:55
Čas čítania 1:12
Vl Mi

Slovenské technológie pomohli nájsť možný liek na koronavírus. A to aj napriek mafiánskym spôsobom v krajine, píše Mistrík

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovensko je síce malá krajina, no za to plná šikovných ľudí.

Ak by nebolo Slovenska a šikovných ľudí, čo tu máme, nový liek na koronavírus by bol možno v nedohľadne. Opak je však pravdou, možno si už čítal o lieku na ochorenie Covid -19. Predbežné informácie hovoria o sľubnej účinnosti, pričom pri niektorých pacientoch sa ukazuje mimoriadne dobrá odozva, píše The Wall Street Journal. Liek vznikol vďaka slovenským vedcom.

Pre vývoj takéhoto typu liečiva je totiž kľúčový výskum metabolitov a zisťovanie ich chemickej štruktúry. A tu zohrávajú dôležitú úlohu technológie slovenskej firmy HighChem. 

„Predbežné informácie hovoria o sľubnej účinnosti, pričom pri niektorých pacientoch sa ukazuje mimoriadne dobrá odozva. V piatok opísal americký denník The Wall Street Journal príklad, kedy bol liek podaný 14 pacientom v kritickom stave, v priemere 75 ročným, z ktorých by pravdepodobne mnohí neprežili,“ píše v statuse Robert Mistrík, ktorý stojí za spomínanou spoločnosťou.

Domov
Zdieľať
Diskusia