Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2020, 15:46
Čas čítania 0:48
Vl Mi

Lekár v bratislavskej nemocnici na Kramároch má koronavírus, 27 zdravotníkov je v karanténe

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predtým operoval pacienta.

Oprava 16:09: Lekár nakazený koronavírusom je z bratislavskej nemocnice Kramáre, nie z nemocnice v Ružinove.

V nemocnici na Kramároch potvrdili koronavírus, má ho mať lekár, ktorý len nedávno operoval pacienta. Informuje o tom Denník N, informáciu potvrdila hovorkyňa Eva Kaliská.

Lekár mal byť v zahraničí a neskôr mu chorobu potvrdili. Ďalších 27 zdravotníkov je v karanténe.

Odporúčané
Záznam: Personál nemocnice v Trenčíne je v karanténe, ich pacienti boli nakazení. Na Slovensku má koronavírus už 72 ľudí Záznam: Personál nemocnice v Trenčíne je v karanténe, ich pacienti boli nakazení. Na Slovensku má koronavírus už 72 ľudí 16. marca 2020, 8:02

„Hneď, ako sme sa dozvedeli o tejto mimoriadnej udalosti, prijali sme všetky bezpečnostné opatrenia, vedúce k ochrane zdravia personálu a pacientov,“ cituje denník Kaliskú. „Konkrétny lekár sa zachoval maximálne nezodpovedne, nerešpektoval príkazy a nariadenia a ohrozil život a zdravie nášho personálu a pacientov,“ dodala. Nemocnica chce vyvodiť zodpovednosť, nespresnila však, ako to bude prebiehať.

Nie je to prvé zlyhanie nemocnice v Bratislave. Šéfke nemocnice v Ružinove Marte Hájkovej sa ozval muž, ktorý priletel z Miami, mal vysoké teploty a ťažko sa mu dýchalo. 

Aj keď takéto osoby majú zostať doma, za žiadnych okolností nechodiť za lekármi a počkať na odberovú sanitku, prípadne prevoz za testami na infekčnú kliniku na Kramároch, jedna z lekárok tvrdí, že Hájková ho inštruovala, aby do Ružinova prišiel osobne. 

Odporúčané
Lekár v bratislavskej nemocnici na Kramároch má koronavírus, 27 zdravotníkov je v karanténe Lekár v bratislavskej nemocnici na Kramároch má koronavírus, 27 zdravotníkov je v karanténe 16. marca 2020, 15:46

Tu absolvoval röntgen vyšetrenie pľúc a následne ho umiestnili na bežné pľúcne oddelenie na samostatnú izbu.

U pacienta bol následne COVID-19 potvrdený, do karantény preto muselo okamžite ísť aj 20 zamestnancov nemocnice vrátane lekárov, sestier a ďalšieho personálu.

Domov
Zdieľať
Diskusia