Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2020, 11:29
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Igor Matovič a Boris Kollár po spoločnom stretnutí: Hľadáme si k sebe cestu

NEWS BORIS KOLLÁR IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič ako víťaz volieb rokoval s predsedom Sme Rodina.

Igor Matovič sa v pondelok stretol s predsedom Sme Rodina Borisom Kollárom.  Rokovali o možnej povolebnej spolupráci. „Ja som od začiatku hovoril, že počítam s Borisom Kollárom,“ povedal víťaz parlamentných volieb na tlačovej konferencii. Opäť zopakoval, že jeho cieľom je dohodnúť sa okrem Sme Rodina aj so stranou Za ľudí a Sloboda a Solidarita.

V takom prípade by mala koalícia 95 kresiel a o zákonoch by mohla rozhodovať s ústavnou väčšinou. Obaja predsedovia zatiaľ nešpecifikovali, o aké ministerstvá by mali záujem. Povedali, že sa tým budú zaoberať na koniec.  

Odporúčané
TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky 1. marca 2020, 19:57

„Po takej objednávke by bolo zbabelé utiecť, robím všetko pre to, možno to nezvládnem,“ odpovedal Igor Matovič na opakovanú otázku o tom, či sa ujme funkcie premiéra. Boris Kollár v súvislosti s tým skonštatoval, že Igorovi Matovičovi verí, že bude vedieť riadiť štát ako predseda vlády aj preto, že je úspešný podnikateľ.

Igor Matovič aj Boris Kollár sa zhodli, že sociálne reformy nebudú drastické a ľuďom nebudú brať výhody, ktoré zaviedla strana Smer. Matovič odpovedal aj na otázku, ako dokáže byť premiérom pre približne 200-tisíc ľudí, keďže verejnosť jeho hnutie vníma skôr konzervatívne. Tvrdí, že má v hnutí aspoň 10 ľudí zastávajúcich liberálne hodnoty. Matovič zatiaľ priamo neodpovedal, či má v pláne vymeniť policajného prezidenta Lučanského. Má však niekoľko koncepcií zmeny, z ktorých by vyplývalá aj personálna výmena. 

„Jasné, že vám nebudeme hovoriť o konkrétnych menách, v strane máme bojovníkov proti korupcii kopu,“ povedal Igor Matovič, čím sa vyhol odpovedi na otázku, kto by mohol byť ministrom vnútra. 

Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia