Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s TV Markíza.
13. februára 2020, 16:10
Čas čítania 1:10
Jakub Paulík

Tomáš Maštalír a Gabriela Marcinková si v seriálovej novinke zahrajú učiteľov slovenského gymnázia, ktorých spojí láska

FILMY A SERIÁLY GABRIELA MARCINKOVÁ PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Nadviaže TV Markíza na úspešných Oteckov či Susedov?

Hviezda novodobej slovenskej kinematografie Tomáš Maštalír a zvodná Gabriela Marcinková v seriáli Pán profesor stvárnia hlavnú dvojicu hrdinov – stredoškolských učiteľov gymnázia. Maštalírova postava, Samo Vozár, je svojským rebelom a učiteľom chémie, fyziky i telocviku, ktorého osobný život tvorí chaos. Pre svojich žiakov by ale spravil aj nemožné a nikto nemôže Samovi uprieť jeho talent pre vyučovanie.

V seriálovej novinke od TV Markíza začne na škole vyučovať slovenčinu krásna a striktná Klaudia Belanská, ktorú hrá Gabriela Marcinková. Žije v navonok dokonalom vzťahu, ten ju ale nenapĺňa. Časom si začne uvedomovať, že dobrodružná povaha Sama je tým, čo v jej živote chýbalo.

Tomáš Maštalír a Gabriela Marcinková si v seriálovej novinke zahrajú učiteľov slovenského gymnázia, ktorých spojí láska
Zdroj: TV Markíza

Nad celým učiteľským zborom stojí prísny riaditeľ Denis Rácz zosobnený rokmi overeným Romanom Luknárom. Napriek tomu, že sa Rácz snaží dodržiavať pravidlá, uvedomuje si, že Samov netradičný prístup k vyučovaniu má jednoducho niečo do seba. Seriál Pán profesor divákom ponúkne okrem známych hereckých predstaviteľov taktiež energické prostredie mladých stredoškolákov, množstvo komediálnych momentov a vzťahových problémov.

V seriáli si ďalej zahrajú Marek Geišberg (postava doktora Viktora Matrtaja, partnera Klaudie), Peter Nádasdi (Igor Smatana, učiteľ IT a matematiky, otec „tradičnej rodiny“), Samo Trnka (učiteľ biológie Laco Hudák, ktorý stále žije so svojou matkou) a Gabriela Dolná (obávaná dejepisárka Zlatica Krempaská rešpektovaná žiakmi aj celým učiteľským zborom).

pán profesor
pán profesor Zdroj: TV Markíza

„Televízia Markíza ako líder v seriálovej tvorbe na Slovensku prináša rok čo rok nielen overené a úspešné seriály ako Oteckovia, Sestričky, Susedia či Horná Dolná, ale sústreďujeme sa na to, aby sme každý rok priniesli divákom aj novinky, ktoré sú jedinečné a chytia ich za srdce. Prostredníctvom novinky Pán profesor chceme pokračovať v úspešne nastolenom trende výroby seriálov s nižším počtom epizód, čo umožňuje klásť vyšší dôraz na kvalitu z hereckého aj filmárskeho hľadiska,“ povedala k seriálu programová riaditeľka skupiny Markíza Silvia Majeská.

Režisérmi novinky sú Matúš Libovič a Martin Kazimír. Na Pánovi profesorovi pracuje okrem Markízy aj produkčná spoločnosť Paprika Studios. Projekt čerpá z námetu nemeckého seriálu Der Lehrer, vysielaného televíziou RTL od roku 2009. Jednotlivé časti Pána profesora budeš môcť na TV Markíza sledovať už od 2. marca tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia