Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2020, 7:51
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Muž uviazol v drsnej aljašskej divočine. Vojaci ho našli po 3 týždňoch vďaka znaku SOS v snehu

NEWS
Uložiť Uložené

Tyson Steele si musel prejsť peklom.

Muža menom Tyson Steele zachránili po tom, čo bol takmer 3 týždne v drsnej aljašskej divočine preto, že mu zhorea chatka. Prežil len vďaka malému množstvu jedla v konzervách a skromnému prístrešku. Muž bol v provizórnom úkryte, ktorý si vytvoril zo zvyškov niekdajšieho prístrešku, od polovice decembra.

Ako informuje stanica BBC, 30-ročného muža zachránili po tom, čo jeho príbuzní nahlásili, že sa im neozýva. Vojaci ho našli ho asi 113 kilometrov severozápadne od mesta Anchorage. Podarilo sa im ho nájsť vďaka znaku „SOS“ vyznačeného v snehu.

Muž sa počas vzplanutia príbytku snažil zachrániť predovšetkým svojho psa, labradorského retrívera menom Phil. Vbehol do miestnosti plnej dymu. Nevedel ho však nikde nájsť, a tak si myslel, že asi ušiel von. V skutočnosti bol však pes po celý čas uväznený vnútri a napokon zhorel spoločne s ostatnými predmetmi. 

„Prepadla ma hystéria. Neviem ani opísať svoj smútok. Cítil som sa, akoby som bol bez pľúc,“ opísal svoje pocity v súvislosti so stratou svojho štvornohého miláčika Steele polícii. 

Najbližšia civilizácia bola od neho vzdialená až 32 kilometrov v meste Skwentna. V chatke býval už od septembra minulého roka. Tvrdí, že ho zapálila iskra z ohňa, keď pálil veľké kusy kartónu.

Väčšina z jeho osobných vecí zhorela. Muž si sám nevedel zavolať pomoc, pretože mal nefunkčný  mobil a nemal pri sebe ani žiadnu mapu. Tým pádom nevedel, ktorým smerom sa má vybrať hľadať pomoc.

Domov
Zdieľať
Diskusia