Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2019 o 16:18
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zverejnili platy šéfov najväčších spoločností na Slovensku. Kto zarobí najviac a ktorí odmietli príjmy prezradiť?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Transparency International Slovensko vytvorilo prehľadný zoznam zárobkov šéfov veľkých slovenských firiem.

Facebooková stránka Transparency International Slovensko na sociálnej sieti zverejnila rebríček zárobkov šéfov verejných firiem v našej krajine. Najviac zarobí generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Železničnej spoločnosti Slovensko Filip Hlubocký, ktorého ročný príjem vrátane odmien činí 137-tisíc eur. 

Dozvedáme sa tiež, ako sú na tom mestské firmy. Čo sa týka dopravných podnikov, v roku 2018 zarobili ich šéfovia od 37-tisísc eur do 94-tisíc eur. Transparency sa snaží nájsť odpoveď aj na otázku, či sú platy zaslúžené, vo všeobecnosti však konštatuje, že je veľmi ťažké určiť to, keďže tieto spoločnosti nemajú vo zvyku zverejňovať výkonnostné plány. 

Odporúčané
Na týchto 43 pozíciách zarobia na Slovensku lepšie ženy ako muži. Nájdeš medzi nimi masérku, recepčnú alebo pokladníčku Na týchto 43 pozíciách zarobia na Slovensku lepšie ženy ako muži. Nájdeš medzi nimi masérku, recepčnú alebo pokladníčku 17. októbra 2019 o 13:52

Medzi najlepšie platených šéfov ešte patrí aj ten z Exportno-importnej banky Slovenska a riaditeľ Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. V tesnom závese stále blízko hranice 100-tisíc eur je aj riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska.

Zaujímavosťou je, že nie všetky spoločnosti boli ochotné zverejniť platy. V skutočnosti len 60 z celkových 100 bolo ochotných údaje zverejniť.

Celé rebríčky nájdeš na tomto a tomto linku. V prvom sa nachádza odpoveď na otázku, či poskytla spoločnosť informácie o odmenách členov jej štatutárneho orgánu, teda napríklad členov predstavenstva alebo konateľov a v druhom, či poskytla spoločnosť informácie o platoch a odmenách jej riaditeľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia