Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2019, 16:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Virgil Abloh si myslí, že rapová móda a streetwear v nasledujúcich rokoch umrú. Čo budeme podľa módnej ikony nosiť?

NEWS STREETWEAR VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Virgil v rozhovore prezradil, že módny smer, ktorý ho spravil slávnym, pomaly umiera.

Jeden z najpopulárnejších dizajnérov modernej doby Virgil Abloh v najnovšom rozhovore pre Dazed zhodnotil uplynulú dekádu vo svete streetwearu, vďaka ktorému sa zviditeľnil aj on sám.

Módny smer, ktorý je príznačný pre hip-hopovú kultúru a v súčasnosti ovláda planétu, podľa neho v dohľadnej dobe úplne vymrie. Už teraz podľa neho funguje len na zotrvačnosti a súvisí to aj s tým, že už máme skrine dávno plné streetwearu. „Koľko ďalších tričiek, tenisiek a mikín môžeme ešte vlastniť,“ rečnícky sa v rozhovore pýtal. 

Odporúčané
Najväčšie módne prepadáky roku 2019: Od Alex Wortex cez About You až po Herona Prestona Najväčšie módne prepadáky roku 2019: Od Alex Wortex cez About You až po Herona Prestona 18. decembra 2019, 8:47

Virgil Abloh vyjadril aj názor v súvislosti s tým, čo podľa neho bude ovládať módny svet. Myslí si, že na rad nastúpia vintage kúsky, ktorými môžu módni znalci ešte lepšie vyjadriť svoje znalosti a orientáciu v tomto obore. „Podľa mňa móda ustúpi od kupovania úplne nových kúskov,“ povedal v otvorenom rozhovore. 

Nech to už dopadne akokoľvek, zakladateľ značky Off-White bude s nadšením čakať, čo nasledujúcich desať rokov prinesie. Samozrejme, bude záležať aj na tom, aký bude názor módnych ikon ako Kanye West, ASAP Rocky alebo Rihanna, ktorí majú výraznú zásluhu aj na propagácii toho, čomu dnes hovoríme streetwear. 

Domov
Zdieľať
Diskusia