Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 18:25
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Ubytovanie v korunách stromov, ktoré posúva hranice luxusu a výnimočnosti na nový level

Ubytovanie v korunách stromov, ktoré posúva hranice luxusu a výnimočnosti na nový level
Zdroj: Peter Pichler Architecture
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Vízie známeho architekta vyrážajú dych, pričom do reality by mali byť prenesené v priebehu blízkeho obdobia.

Kombinácia dreva a skla nás dokáže vždy dostať do úzkych a v prípade najnovšieho projektu architekta Petra Pichlera to platí nie 2-násobne, ale možno aj 10-násobne, keďže opäť posúva hranice bežne zaužívaných stereotypov. 

Tentokrát sa z talianských Dolomitov vyberieme do oblasti Kitzbuhel, ktorá je našincom dobre známa najmä vďaka perfektným zjazdovkám a službám. V tamojších lesoch by už onedlho totiž mali vyrásť „Tree Suites“ ponúkajúce nezabudnuteľný zážitok priamo v srdci nedotknutej rakúskej prírody. 

Spojenie človeka s okolitou prírodou je základným kritériom tohto projektu. 

Odporúčané
Bývalý pražský pivovar premenený na loft, ktorému dominuje kombinácia tehly a betónu Bývalý pražský pivovar premenený na loft, ktorému dominuje kombinácia tehly a betónu 28. novembra 2019, 9:50

Pôjde pritom o súčasť 7-hviezdičkového hotelu, ktorý sa rozhodol pre svojich verných návštevníkov pripraviť niečo úplne nové a neopozerané. Vyššie menovaný tvorca je na obdobné práce ako stvorený, o čom ťa presvedčia zatiaľ aspoň vizualizácie, z ktorých doslova dýcha luxus, ale hlavne výnimočnosť. 

K obdobným dielam sa len ťažko hľadajú slová, najlepšie vystihujúce ich podstatu a tak záverom len dodáme, že s podobnou parádou by sme nemali problém ani v domácich Vysokých Tatrách... Samozrejme, len v prípade neohrozenia živočíchov, rastlín a samotnej pôdy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia