Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2019, 13:25
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Krádež historickej zbierky v hodnote miliardy eur: Zlodeji vyrabovali drážďanskú klenotnicu

NEWS
Uložiť Uložené

V ranných hodinách zapálili elektrickú rozvodňu, vďaka čomu mohli vykradnúť klenotnicu Grünes Gewölbe. Rozsah škôd už odhadol nemecký denník Bild.

Dnes v ranných hodinách zlodeji vykradli známu drážďanskú historickú klenotnicu Grünes Gewölbe. Podľa nemeckého denníka Bild sa krádež mala stať o piatej ráno, keď najprv páchatelia zapálili elektrickú rozvodňu neďaleko budovy, aby vyradili z prevádzky alarmy, kamery aj ďalšie bezpečnostné systémy a získali tak viac času, kým na miesto príde polícia. 

Podľa prvých informácií sa podarilo zlodejom odcudziť časti zbierok nemeckej spolkovej republiky Sasko až v hodnote jednej miliardy eur, informuje Bild. Konkrétne mali zmiznúť drahé kamene, diamanty a historické šperky.

 

Zatiaľ sú páchatelia na úteku, podľa nemeckých médií sa ich však podarilo zachytiť na jednej z bezpečnostných kamier. Bulvárny denník Bild píše, že na zázname je vidieť niekoľko nápadne menších postáv.

Správu budeme aktualizovať o stanovisko nemeckej polície.

Domov
Zdieľať
Diskusia