Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2019, 16:55
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Nadchádzajúci iPhone 12 má priniesť 5G, displej s podporou 120 Hz a menší výrez

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Špekulácie o iPhone 12 sa už naplno rozbiehajú

Kritici aj fanúšikovia firmy Apple sa zrejme zhodnú, že dizajn iPhonov je pomerne konzervatívny. Mení sa len veľmi pomaly a zásadné zmeny prichádzajú zvyčajne až v dvoj-, alebo dokonca trojročných cykloch. 

iPhonom 11, 11 Pro a 11 Pro Max pribudol jeden fotoaparát navyše, no z prednej strany zostávajú prakticky na nerozoznanie od starších súrodencov s označením X alebo XS. 

Možno aj preto sa veľmi často objavujú rôzne špekulácie o tom, čo všetko sa zmení, keď Apple svojim technikom konečne dovolí siahnuť po drastickejších zmenách. Špekulácií sa okamžite chytajú dizajnéri, ktorí potom prezentujú svoje návrhy spolu s vlastnými schopnosťami v grafických programoch. BGR.com takto upozornil na možnú podobu budúcoročného iPhonu 12.

Render z Youtube kanálu Ts Designer je zaujímavý aj preto, že sa drží pri zemi a neočakáva nereálne hlúposti ako stylus alebo skladací displej po vzore predražených konceptov Samsungu, Huaweiu alebo Motoroly. 

Odporúčané
Legenda je späť. Motorola predstavila "véčko" RAZR so skladacím displejom a premrštenou cenou Legenda je späť. Motorola predstavila "véčko" RAZR so skladacím displejom a premrštenou cenou 14. novembra 2019, 11:45

Namiesto toho zobrazuje prakticky nezmenenú zadnú časť s trojicou fotoaparátov, ktoré si tento rok takmer všade vyslúžili len tie najlepšie hodnotenia. Na zmenu preto v iPhone 12 nie je veľmi dôvod. 

Vpredu je už situácia úplne opačná. Androidy už ponúkajú displeje natiahnuté cez celú čelnú plochu, kým veľký výrez na súčasných iPhonoch len živí špekulácie o tom, že Apple už technologicky zaostáva.

Výrez by preto mohol zmiznúť a nahradiť by ho mohla menšia diera pre potrebné kamery systému Face ID. Naspodu sa zas očakáva univerzálny USB-C konektor. Apple ho už začal nasadzovať do nových iPadov, prechod by bol teda naozaj logický. 

Nadchádzajúci iPhone 12 má priniesť 5G, displej s podporou 120 Hz a menší výrez

Čas zrejme v septembri 2020 dozreje aj na plnú podporu sietí 5G a displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Ten by mal priniesť plynulejšie scrollovanie a plynulejší zážitok z hrania hier. Má ho aj najnovší Google Pixel 4, hoci ho systém kvôli šetreniu energie nevyužíva úplne vždy.  

Video znázorňuje aj návrat čítačky odtlačkov prstov Touch ID, tá by však mohla smerovať do lacnejšieho iPhonu SE 2

Domov
Zdieľať
Diskusia