Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2016, 22:24
Čas čítania 0:00
Simon K.

Skvelá inšpirácia na rozcvičku pred tréningom, vďaka ktorej sa ti budú zranenia vyhýbať

ZDRAVIE VIDEO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vynikajúca inšpirácia na rozcvičku pred tvojim tréningom. Tá, spoločne s mobilitou a flexibilitou predstavuje základ!

Matt Ogus je na fitness scéne už pár rokov a sleduje ho veľké množstvo ľudí. A tu treba povedať slovíčko našťastie, pretože jeho informácie a videá sa jednoznačne oplatí pozerať. Nebýva totiž zvykom, že človek s tak veľkou fanúšikovskou základňou nehovorí o detoxoch, sacharidoch ako úhlavnom nepriateľovi či podobných témach. Práve naopak. Ogus je jedným z tých, ktorého videá ťa obohatia o kopec relevantných informácií zo sveta výživy, tréningov, ale i suplementov. Okrem iného odporúčame sledovať aj jeho Snapchat (okrem toho nášho), kde posledných pár týždňov chŕli jednu informáciu a radu za druhou na témy ako chudnutie, priberanie, kalórie, tuky, refeed, suplementy, tréningy a jednoducho všetko zo sveta fitness, hlavne pre začiatočníkov a stredne pokročilých. Okrem toho pri príprave na súťaž spolupracoval a stále spolupracuje napríklad s Ericom Helmsom a toto meno ti takisto odporúčame pogoogliť. 

To by na úvod ako malý tip a predstavenie Matta stačilo. A prečo ho vlastne spomíname? Aktuálne sa pripravuje na súťaž, je veľmi aktívny na sociálnych sieťach a doručil dve naozaj vynikajúce videá ohľadne rozcvičky, mobility a flexibility. O tejto problematike sme si už písali dávnejšie v staršom článku, no niečo nové a svieže sa vždy hodí, hlavne keď vieme, že rozcvička je stále veľmi podceňovaný faktor v tréningu. Dosť už bolo rečí a každý, kto sa chce inšpirovať tým, ako sa rozcvičiť pred tréningom vrchnej, ale i spodnej časti tela, sleduje spomínané videá.


Pred tréningom spodnej časti tela

Pred tréningom vrchnej časti tela

Ani ja som nebol výnimkou a myslel som si, že rozcvička alá telesná výchova bude stačiť, no neskôr človek zistí, že to nie je pravda ani zďaleka. Nikomu neželáme zranenie, no ak prídeš do posilňovne a okamžite začneš s ťažkými váhami, nečuduj sa, keď budeš mať o rok bolesti ramena či chrbta pri bežných a každodenných činnostiach mimo posilky. Niekoho telo vydrží viac, niekoho menej a aj keď ťa nemusí nič bolieť ani po mesiaci, troch, ba dokonca po dvoch rokoch, neznamená to, že ťa nič nebude bolieť o 8 - 10 rokov. Samozrejme, nie je potrebné robiť všetko v rovnakom poradí a množstve, ale po čase si už každý nájde akúsi svoju rutinu poskladanú z rôznych častí.

Domov
Zdieľať
Diskusia