Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2016, 12:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Americké kino premietalo Deadpoola a podávalo pivo. Ryan Reynolds za nich zaplatil pokutu

FILMY A SERIÁLY RYAN REYNOLDS
Uložiť Uložené

No nie je ten Ryan Reynolds skutočne úžasný?

Všetci vieme, že v USA sú niektoré zákony mimoriadne bizarné. Legislatíva niektorých štátov slúžila v niektorých prípadoch len na pobavenie, no miestami sa zákony postarajú o veľmi nepríjemnú dohru. Kino Brewwies v štáte Utah je vlastníkom licencie povoľujúcej predaj alkoholických nápojov. Robili tak aj počas premietania Deadpoola koncom februára, na ich smolu bol však jedným z divákov aj štátny zamestnanec, ktorý kontroluje, či sa dodržiavajú zákony. V tomto prípade údajne Brewwies jeden taký porušilo. Môžu síce predávať alkoholické nápoje, avšak štát Utah nepovoľuje ich predaj počas filmov zobrazujúcich akýkoľvek sexuálny akt. Vzhľadom na to, že v Deadpoolovi sa niečo také naozaj nachádzalo, čelilo kino súdnym dohrám. 

Okrem straty svojej licencie predaja alkoholu čelia aj ďalším problémom vrátane pokuty vo výške 25 000 dolárov. Založili si už aj vlastnú crowdfundingovú kampaň, keďže nejde o malý obnos peňazí, nehovoriac o nákladoch na súdne trovy a právnickú pomoc. Ryan Reynolds najprv reagoval na celú situáciu sarkastickým tweetom a následne poslal kinu aj 5 000 dolárov ako malú výpomoc. Až samotné kino prezradilo, že Reynolds bol taký štedrý. Snáď sa majitelia z tejto šlamastiky dostanú, takéto zákony a pokuty docielia jedine to, že sa podnikateľom bude dýchať zase o čosi horšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia