Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2016, 15:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák martina

Akého záporáka uvidíme v Justice League? Vyšliapne si na hrdinov Darkseid alebo bude ťahať iba za nitky?

FILMY A SERIÁLY JUSTICE LEAGUE
Uložiť Uložené

Svet DC Extended Universe sa konečne prebral a prichádza s Justice League I. a II. so všetkými superhrdinami v jednom, pričom skoro každému dopraje aj sólo film. Spolupráca s Warner Bros. sa vyplatila...

Už nejaký čas sme sa zameriavali hlavne na Marvel. DCEU za úspešnými projektami MCU viditeľne zaostával. Jednak kvôli tomu, že kvalita Man of Steel a BvS rozdelila ľudí na vcelku obrovské dva-tri tábory, jednak preto, že sa toto univerzum zatiaľ len rozbieha. To však môže zmeniť práve dvojdielne Justice League s DC komiksovými superhrdinami pohromade. 

DCEU započalo v roku 2013 filmom Man of Steel, kedy predstavilo Supermana v podaní Henryho Cavilla. Následne pokračovalo len pred pár mesiacmi s Batman v Superman, ktoré mnohých sklamalo, iných zase nesmierne potešilo. Do ktorej skupiny sa radíte vy, je jedno. Miliarda síce nepadla, no film sa zaplatil a DCEU to nepotopilo. Dočkáme sa tak ďalších komiksoviek, z ktorých najočakávanejšie sú jednoznačne Suicide Squad, sólovka Batmana a Justice League.

Akého záporáka uvidíme v Justice League? Vyšliapne si na hrdinov Darkseid alebo bude ťahať iba za nitky?
Zdroj: warner bros

Ako MoS, tak i BvS režíroval Zack Snyder. Ten si evidentne získal dôveru Warner Bros., keďže dostal na starosť aj obidve časti Justice League, avšak po miernom sklamaní z BvS a slabých finančných výsledkoch za posledné dva roky štúdio prehodnocovalo svoju budúcnosť. Viac o tom sa dočítate tu. Dôležité ešte bude zmieniť, že Warner menovalo Bena Afflecka výkonným producentom Justice League, takže budeme dúfať, že po Zackovi uprace a dočkáme sa úžasných filmov. 

Odporúčané
Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) 25. marca 2021, 14:30

Warner Bros. avizovalo, že kvôli rozdeleniu Justice League na dve časti nemusíme automaticky očakávať súvislý rozdelený príbeh. Rovnako ako Marvel s Infinity War, aj Warner s Justice League urobí dva príbehy, ktoré budú fungovať aj samostatne, no zároveň budú hlboko prepojené. Môžeme očakávať, že v prvej časti sa bude tím formovať a druhá časť už bude mať štandardný superhrdinský priebeh, kedy sa bude tím vysporiadavať s hrozbou konca sveta. Prvá časť Justice League príde do kín 17. novembra 2017 a druhá by mala doraziť 14. júna 2019. 

Vo filmoch sa objaví aj Willem Dafoe. V počiatočných správach tvorcovia tvrdili, že bude hrať „klaďasa“, čo by do Dafoa málokto povedal. Postava, ktorú má stvárniť je predmetom špekulácii, ale šušká sa, že jeho postava bude Atlanťan, takže by sme sa s ním mali stretnúť aj v sólovke Aquamana. Asi nikoho neprekvapí, že vo filmoch bude použitých veľa vizuálnych efektov. Aj také vlasy Aquamana vo vode a v celom filme sa prakticky celé natáčajú pred zeleným plátnom, čo dáva Snyderovi veľkú moc vyhrať sa s prostredím. Kráľ Atlantisu sa teší aj svojmu sólo filmu, ktorý je avizovaný na júl 2018.

Akého záporáka uvidíme v Justice League? Vyšliapne si na hrdinov Darkseid alebo bude ťahať iba za nitky?
Zdroj: comingsoon.net

Ešte pred uvedením prvej časti Justice League uvidíme v júni budúceho roka sólo film s Wonder Woman, ktorá završuje trojicu najslávnejších superhrdinov (po Supermanovi a Batmanovi). Ten by nás mal uviesť aj do Justice League a v ňom zadefinuje aj úlohu Wonder Woman v ich spoločnom filme. Snímku režíruje Patty Jenkins a krásnu a mytologickú Wonder Woman stvárňuje Gal Gadot z Fast and Furious, ako ste si už iste všimli v Batman vs. Superman. Dotočilo sa len pár dňami, takže snímka putuje do postprodukcie.

Akého záporáka uvidíme v Justice League? Vyšliapne si na hrdinov Darkseid alebo bude ťahať iba za nitky?
Zdroj: screenrant

The Flash! Aj napriek tomu, že Flash bol veľmi populárny v komiksovej verzii, na veľkom plátne nikdy nezažiaril. Teraz dostal túto príležitosť s jeho post-apokalyptickým výzorom, viac technologicky prepracovaným a viac bojovým ako v komikse. Postavu stvárni Ezra Miller, ktorý si už strihol cameo v Batman v Superman. Uvidíme ho v oboch častiach Justice League a aj vo vlastnej sólovke, ktorá dorazí do kín v marci 2018.

Akého záporáka uvidíme v Justice League? Vyšliapne si na hrdinov Darkseid alebo bude ťahať iba za nitky?
Zdroj: movie pilot

Ďalej môžeme s istotou očakávať Green Lantern Corps. Green Lantern Hala Jordana z Campbellovho projektu z roku 2011 nezožal veľký úspech a tak Warner naplánovalo ďalší film s touto tematikou na rok 2020, aby publikum zabudlo, čo s týmto univerzom a postavou spravili naposledy. Green Lantern však stále ostáva jedným z najobľúbenejších DC hrdinov. Nedočkáme sa však sólovky, ale tímovky. Koľkých Green Lanternov uvidíme, kto ich bude hrať a či to všetko budú len ľudia, sa ešte len dozvieme. Green Lantern/Lanternov môžeme očakávať až v druhej časti Justice League.

Odporúčané
Recenzia: Snyderov Justice League je lepší film ako kinoverzia. Navyše sa končí úžasným epilógom a novými akčnými scénami Recenzia: Snyderov Justice League je lepší film ako kinoverzia. Navyše sa končí úžasným epilógom a novými akčnými scénami 19. marca 2021, 13:09

Svoj vlastný film dostane aj Shazam, pri ktorom nie sú ale žiadne náznaky toho, že by sa mal objaviť aj v Justice League. Shazam ešte obsadený nebol, no vo filme sa postaví Dwaynovi "The Rock" Johnsonovi. Ten stvárni Black Adama. Takto vyzeral prierez dobrákmi medzi DC superhrdinami. Teraz sa pozrieme na temnú stranu. Určite uvidíme Steppenwolfa, ale údajne len na konci. Vytiahneme DC encyklopédiu, aby ste boli v obraze. Steppenwolf je vojenský vodca planéty Apokalips a strýko Darkseida. Darkseid sa má objaviť hneď na začiatku filmu vo flashbacku a bol zmienený už v Batman v Superman v Bruceovom sne (omega symbol, viac informácií tu). Stále len hádame a vychádzame zo špekulácií. Ako to však s tými záporákmi bude v skutočnosti, sa ešte len dozvieme. Rovnako tak sa dozviete ďalšie informácie v priebehu nasledujúcich mesiacov, no momentálne vám toho o DCEU viac povedať nevieme.

Akého záporáka uvidíme v Justice League? Vyšliapne si na hrdinov Darkseid alebo bude ťahať iba za nitky?
Zdroj: twitter
Domov
Zdieľať
Diskusia