Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2017, 11:44
Čas čítania 0:00
Ján A.

Akadémia udeľujúca Oscarov sa môže rozrásť až o 774 osobností. Bude o ocenených rozhodovať aj Gal Gadot či Margot Robbie?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ako dopadne ďalší slávnostný ceremoniál po najnovšom preobsadení komisie?

Akadémia filmových umení a vied (anglicky Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS), ktorá je známa udeľovaním Oscarov tento rok pozýva 774 nových profesionálov, a tak prekonáva doterajšie rekordy. Novými členmi nebudú iba herci, ale taktiež aj režiséri, scenáristi a predstavitelia ďalších filmových profesií. Musíme uznať, že pribudnú aj mimoriadne vzrušujúce a výborné mená, no taktiež aj osobnosti, ktoré podľa nás nemajú potrebnú kvalitu, aby patrili k tým najlepším.

Zrejme sa potom nemôžeme čudovať, že sa nám niekedy zdá, že sa ceny udeľujú skôr podľa sympatií, a nie podľa skutočnej kvality. Zmeny v preobsadení sú badateľné už niekoľko rokov. Len od roku 2015 do roku 2017 došlo k nárastu o 359% pozvaných žien do akadémie a k nárast 331% povolaných nebelošských účastníkov. Na záver ešte pripomínam, že ide len o pozvaných adeptov, ktorí ešte môžu členstvo odmietnuť. Takže finálny počet bude pravdepodobne o trochu menší.

V kategórii hercov dostali pozvánky tieto mená: Riz Ahmed, Gal Gadot, Rebecca Ferguson, John Cho, Terry Crews, Warwick Davis, Donald Glover, Adam Driver, Priyanka Chopra, Armie Hammer, Jon Hamm, Naomie Harris, Dwayne Johnson, Keegan-Michael Key, Amy Poehler, Channing Tatum, Mary Elizabeth Winstead, Kristen Stewart, Janelle Monae, Ruth Negga, Margot Robbie a Anna Faris. Poriadne sa rozrástlo aj zastúpenie hercov zo sveta Marvel Cinematic Universe. Tohtoroční novopozvaní sú marveláci, ako Chris Pratt, Elizabeth Olsen, Chris Hemsworth, Chris Evans a Aaron Taylor-Johnson.

Akadémia udeľujúca Oscarov sa môže rozrásť až o 774 osobností. Bude o ocenených rozhodovať aj Gal Gadot či Margot Robbie?
Zdroj: Literary Hub

Z ďalších filmových profesií pribudli napríklad režiséri a scenáristi (patria do oboch kategórii), ako Barry Jenkins (Moonlight) a Jordan Peele (Get Out). Doplnili ich režiséri, ako David Ayer (Suicide Squad), David Mackenzie (Hell or High Water), Guy Ritchie (King Arthur: Legend of the Sword) a bratia Joe Russo a Anthony Russo (Avengers: Infinity War). Medzi scenáristami sa ocitli: Joss Whedon, Simon Pegg (The World's End), Katie Dippold (Ghostbusters), Eric Heisserer (Arrival) a Taylor Sheridan (Sicario). Pribudli aj noví kameramani, ako James Laxton (Moonlight), Linus Sandgren (La La Land) a Robert Hardy (Ex Machina). V hudobnej časti zastúpia miesta: Justin Timberlake, Lin-Manuel Miranda, Mica Levi (Jackie) a Justin Hurwitz (La La Land).

Celý zoznam nových adeptov nájdete v tomto odkaze. Čo si myslíte o nových menách? Podeľte sa s nami o váš názor v diskusii nižšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia