Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2017, 15:44
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Saoirse Ronan a Margot Robbie si zahrajú v historickej dráme, ktorá nám rozpovie príbeh škótskej kráľovnej Márie Stuartovej

FILMY A SERIÁLY MARGOT ROBBIE
Uložiť Uložené

Prvá klapka padla pred niekoľkými dňami.

Kvalitných historických drám nie je nikdy dosť a táto pôsobí celkom sľubne. Snímka Mary, Queen of Scots sa začala nakrúcať pred niekoľkými dňami a už máme k dispozícii prvý obrázok. Hlavnú úlohu si zahrá talentovaná Saoirse Ronan (Brooklyn). Po jej boku uvidíme aj Margot Robbie (Suicide Squad) ako kráľovnú Alžbetu I. Vo vedľajších úlohách sa objavia Guy Pearce (Memento), Jack Lowden (Dunkirk), Joe Alwyn (The Sense of an Ending), Martin Compston (Sweet Sixteen) a David Tennant (Doctor Who).

Saoirse Ronan a Margot Robbie si zahrajú v historickej dráme, ktorá nám rozpovie príbeh škótskej kráľovnej Márie Stuartovej
Zdroj: Focus Features

Príbeh nám rozpovie život charizmatickej Márie Stuartovej, ktorá sa stala kráľovnou Francúzska vo svojich 16-tich rokoch a v 18-tich rokoch ovdovela. Odmietala sa znovu vydať a namiesto toho sa vybrala do svojho rodného Škótska, aby zasadla na trón. Lenže Škótsko a Anglicko spadá pod vládu Alžbety I. Mária sa však dožaduje svojich panovníckych práv a začína tak byť pre Alžbetu I. nebezpečnou.

Snímku bude režírovať Josie Rourke a scenár napíše Beau Willimon (odniesol si nomináciu na Oscara aj cenu Emmy) podľa oceňovanej biografie Johna Guya s názvom My Heart is My Own: The Life of Mary Queen of Scots. Saoirse Ronan má s historickými látkami skúsenosti. V prvom rade je tu Pokánie, ale zmienku si zaslúži aj Brooklyn. Za oba tieto snímky si odniesla nomináciu na Oscara. Inak sme ju mohli zazrieť v snímkach, ako Grandhotel Budapešť, The Lovely Bones či Hanna. Margot Robbie je zase najznámejšia ako psychopatická Harley Quinn zo Suicide Squad, ale dala o sebe vedieť aj vo Vlkovi z Wall Street či Tarzanovi. Premiéra Mary, Queen of Scots je naplánovaná na rok 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia