Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2018, 17:29
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Netflix v roku 2018 minie na svoje projekty rekordných 13 miliárd dolárov, viac ako ktorékoľvek hollywoodske štúdio

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Streamovací gigant sa evidentne nechystá na svojej spanilej jazde zastavovať.

Netflix sa poriadne plesol po vrecku. Ešte sme síce len v polovici roka, avšak už teraz sa predpokladá, že streamovací gigant minie v roku 2018 na svoje projekty okolo 12-13 miliárd dolárov, teda viac ako akékoľvek iné filmové štúdio.

Okrem toho, že poskytuje priestor mnohým filmom a seriálom, pilne pracuje aj na vlastných projektoch. Oproti minulým rokom Netflix rovno zdvojnásobil množstvo svojich originálnych seriálov a filmov, pričom mnohé z nich sa momentálne nakrúcajú alebo čakajú na premiéru.

Celkovo nám Netflix tento rok ponúkne 82 celovečerákov. Pre porovnanie, také Warner Bros. pošle v tomto roku do kín "len" 23 projektov. Netflix v poslednom čase rozširuje svoje pole pôsobnosti a doručil nám (alebo v budúcnosti doručí) aj seriály či filmy z rôznych iných krajín.

Netflix v roku 2018 minie na svoje projekty rekordných 13 miliárd dolárov, viac ako ktorékoľvek hollywoodske štúdio
Zdroj: Netflix

Už sme sa dočkali nemeckého Dark, The End of the F***ing World z Veľkej Británie či dánskeho The Rain. Do budúcna Netflix chystá asi 700 nových či zakúpených seriálov, medzi ktorými nájdeme dramatické projekty, komédie, programy pre deti či dokumentárne snímky.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

A to ani nespomíname hyper-úspešné seriály, ako Daredevil či Stranger Things, ktoré budú pokračovať novými sériami. Nehovoriac už o pôvodne zrušených seriáloch, ktoré zachránil práve Netflix. Do tejto kategórie patrí napríklad obľúbený fantasy seriál Lucifer.

Netflix sa skrátka vypracoval na dominantnú streamovaciu platformu a zároveň silné štúdio s celou radou skvelých projektov. Snáď im to teda vydrží.

Netflix v roku 2018 minie na svoje projekty rekordných 13 miliárd dolárov, viac ako ktorékoľvek hollywoodske štúdio
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia