Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2019, 15:56
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Dušan Cinkota bude hlavnou hviezdou najdrahšieho slovenského seriálu prirovnávaného ku Game of Thrones a Slovanom

Dušan Cinkota bude hlavnou hviezdou najdrahšieho slovenského seriálu prirovnávaného ku Game of Thrones a Slovanom
Zdroj: MGM Television / History
FILMY A SERIÁLY SLOVANIA
Uložiť Uložené

Rozpočet seriálu by mohol dosiahnuť až 4 milióny €.

Pripravovaný historický seriál zo slovenskej dielne s názvom Slovania sme v rámci nášho redakčného výberu zaradili medzi najočakávanejšie slovenské projekty roku 2019. Pôvodne sme ťa informovali, že Slovania odohrávajúci sa za čias slávneho franského kupca Sama, budú mať rovných 12 častí.

Portál Oserialoch ale spomína dokonca 16 epizód. Čo je ale najpodstatnejšie, v ich publikácii sa uvádza meno hlavného hereckého predstaviteľa, ktorým by sa mal stať pre naše publikum dobre známy Dušan Cinkota. Dušana Cinkotu prezývaného Cinky môžeš poznať aj vďaka Cinkotovej dabérskej práci (Avatar, Priatelia).

Najdrahší slovenský seriál prirovnávaný ku Game of Thrones predstavuje hlavnú hviezdu
Najdrahší slovenský seriál prirovnávaný ku Game of Thrones predstavuje hlavnú hviezdu Zdroj: Foto: Jozef Ďurník TASR

O seriál sa postarajú ďalšie vychýrené tváre slovenského filmového šoubiznisu, ako Wanda Adamík Hrycová či režisér Peter Bebjak (Čiara, Trhlina). Seriál Slovania býva prirovnávaný k hitom, akými sú Vikingovia či finišujúci fantasy seriál Game of Thrones. Rozpočtom by sa mal projekt vyšplhať až do výšky 4 miliónov €.

Projekt sa mi veľmi zapáčil, a tak som mu (Rolandovi Kubinovi, programovému riaditeľovi TV JOJ) navrhla, že sa skúsim poobzerať po ďalších finančných zdrojoch niekde v zahraničí. Podarilo sa mi presvedčiť ukrajinských partnerov a seriál podporilo aj Ministerstvo kultúry Ukrajiny, z čoho sa veľmi teším,“ vyjadrila sa pre Pravdu Wanda Adamík Hrycová.

Domov
Zdieľať
Diskusia